2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

WIPO GREEN – o piață de desfacere a tehnologiilor durabile

06.05.2020

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) invită persoanele interesate de domeniul tehnologiilor verzi să acceseze WIPO GREEN, o platformă interactivă, care promovează inovația și diseminează informații despre tehnologiile verzi prin stabilirea legăturilor între furnizorii de tehnologii prietenoase mediului și cei care sunt în căutare de soluții ecologice inovative.

WIPO GREEN constă dintr-o bază de date online și o rețea, care reunește o gamă largă de actori din lanțul tehnologiilor și inovațiilor ecologice de valoare, conectează titularii de noi tehnologii cu persoane fizice sau juridice care doresc să comercializeze, să licenţieze sau să acceseze și să distribuie, într-un alt mod, o tehnologie verde.

Această platformă este un proiect unic prin faptul că adună într-un singur loc tehnologii noi, aflate la diferite etape de dezvoltare, de la cercetare până la produse comercializabile. Aceste tehnologii sunt disponibile pentru licențiere, colaborări sau vânzare.

WIPO GREEN permite utilizatorilor să caute produse, servicii și obiecte de proprietate intelectuală, bazate pe tehnologiile verzi, precum și să plaseze  cereri pentru soluții tehnologice de interes. Orice companie care posedă o tehnologie verde sau care este în căutare de soluții tehnologice ecologice poate aplica gratuit la WIPO GREEN pentru a-și plasa oferta, documentările în baza de date, fiind deschise gratuit tuturor celor interesați.

Amintim că, în anul 2020, campania dedicată Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, care este marcată pe 26 aprilie, are drept generic: Inovează pentru un viitor verde. Scopul campaniei este plasarea inovației și drepturilor de proprietate intelectuală în centrul eforturilor de a crea un viitor verde, deoarece, deciziile pe care le luăm astăzi ne modelează ziua de mâine. Pământul este casa noastră și trebuie să avem grijă de el.

Pentru mai multe informaţii despre WIPO GREEN, accesaţi: https://www3.wipo.int/wipogreen/en/