2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminar în domeniul proprietății intelectuale pentru membrii Rețelei Naționale a Consiliilor Elevilor

27.04.2021

Pe 27 aprilie curent, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la un seminar online de informare în domeniul proprietății intelectuale pentru membrii Rețelei Naționale a Consiliilor Elevilor (RNCE), care întrunește tineri din 9 licee din capitală.

Scopul seminarului a fost familiarizarea membrilor organizației cu sistemul național de protecție, respectare și valorificare a drepturilor de proprietate intelectuală (PI).

Ca formator, din partea AGEPI, a participat Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare și instruire, care le-a vorbit participanților despre importanța protejării obiectelor de PI și asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, cât și valorificarea acestora, esența, componentele și principiile dreptului de PI în dezvoltarea unei afaceri durabile și de succes în rândul tinerilor. Specialistul AGEPI a reiterat interesul și sprijinul acordat de instituție pentru promovarea cunoștințelor din domeniul proprietății intelectuale în rândul tinerei generații, precum și stimularea creativității și spiritului inovativ al tinerilor. Participanţii la seminar au manifestat un interes activ faţă de subiectele abordate, având posibilitatea să primească răspunsuri la întrebările adresate.

Seminarul de informare s-a încadrat în seria de manifestări dedicate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, marcate în anul curent sub genericul „Proprietatea intelectuală și IMM-urile: comercializați-vă ideile”. Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale se marchează din anul 2000, iar 26 aprilie reprezintă ziua în care a intrat în vigoare Convenția de constituire a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) (1970).

Menționăm că, AGEPI își propune continuarea implicării în acest gen de evenimente, cu scopul sensibilizării tinerei generații asupra respectării și protejării drepturilor de PI, importanței economice a proprietății intelectuale în afacerii, cât și a impactului creativității în segmentul socio-economic din Republica Moldova.