2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Dushanbe are loc cea de-a treia reuniune a Consiliului Interstatal pentru problemele protecţiei juridice si apararii proprietaţii intelectuale

21.08.2014

In perioada 20 – 22 august 2014, in or. Dushanbe, Republica Tadjikistan, are loc cea de-a treia reuniune a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice si apararii proprietaţii intelectuale.

La lucrarile celei de-a III-a reuniuni a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice si apararii proprietaţii intelectuale participa reprezentanți plenipotențiari si reprezentanți ai oficiilor de PI din Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Republica Kazahstan, Republica Kargaza, Federația Rusa, Republica Moldova si Republica Tadjikistan.

De asemenea, in calitate de observatori, la reuniune sunt prezente persoane responsabile din cadrul Organizației Mondiale a Proprietaţii Intelectuale (OMPI) si Organizației Eurasiatice de Brevete (OEAB).

Republica Moldova este reprezentata la aceasta intalnire de catre Lilia BOLOCAN, Directorul general al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala.

In conformitate cu agenda de lucru, la sedința Consiliului Interstatal sunt abordate mai multe subiecte ce țin de domeniul protecției si respectarii drepturilor de proprietate intelectuala.

Participanții la reuniune vor aborda o serie de aspecte importante ce vizeaza colaborarea regionala in domeniul protecției si respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv masurile intreprinse de catre acestea intru combaterea incalcarilor drepturilor de proprietate intelectuala si acţiunile realizate in vederea susţinerii implementarii Strategiei de dezvoltare economica a Comunitaţii Statelor Independente pana in anul 2020.

Tot in aceasta perioada, se desfasoara si seminarul regional cu genericul “Sistemul de proprietatea intelectuala si caile de dezvoltare”, organizat de catre Oficiul de Proprietate Intelectuala al Republicii Tadjikistan. La lucrarile seminarului participa reprezentanții oficiilor naționale de PI din statele membre ale Consiliului Interstatal si OEAB.

La 9 iulie 2013, in prima zi de lucru a celei de-a II-a reuniuni a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice si apararii proprietaţii intelectuale care s-a desfasurat la Chisinau in perioada 9-11 iulie 2013, Republica Moldova in calitate de tara gazda a reuniunii, a preluat presedinția Consiliului Interstatal pentru anul 2014. Anul acesta Republica Moldova transmite presedinţia Republicii Tadjikistan.

***

Prima reuniune a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice si apararii proprietaţii intelectuale a avut loc in anul 2012 in or. Cholpon-Ata, Kargazstan.

Consiliul Interstatal a fost creat in baza Acordului privind colaborarea in domeniul respectiv si crearea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice si apararii proprietaţii intelectuale, semnat la 19 noiembrie 2010, in or. Sankt Petersburg.

Acordul menționat a fost aprobat prin Hotararea Guvernului Republicii Moldova nr. 442 din 16.06.2011 si a fost transmis Parlamentului spre informare.

Din componenţa Consiliului Interstatal fac parte reprezentanți ai 9 state semnatare ale Acordului: Republica Armenia, Republica Belarus, Federația Rusia, Republica Kazahstan, Republica Kargaza, Republica Moldova, Republica Tadjikistan, Ucraina, Republica Uzbekistan.

Acordul are drept scop primordial coordonarea activitații comune de perfecționare a sistemului interstatal pentru protecția si apararea proprietaţii intelectuale si de contracarare a infracțiunilor in domeniul proprietaţii intelectuale. 

Sursa foto: http://www.ncpi.tj/

AtaşamentMărime
PDF icon agenda-dusanbe.pdf41.8 KB