2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Descoperiți cele mai noi invenții la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT"

20.11.2023

Aproximativ 450 de invenții, proiecte inovaționale inedite și produse creative, autorii cărora provin din Republica Moldova, România, China, Polonia, Franța, Malayzia, Taiwan, Cambodgia, Bulgaria, Belarus, Elveția și Belgia vor fi expuse virtual în cadrul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT", care se va desfășura în perioada 22-24 noiembrie 2023. Evenimentul, care se află deja la cea de-a XVIII-a ediție, este organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Expoziția virtuală de invenții va fi găzduită pe platforma www.infoinvent.md.

Detalii despre programul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT” au fost oferite în cadrul Conferinței de presă susținută de Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, Președintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chiciuc, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii, Andrei Chistol și reprezentanta Agenției Naționale pentru Cercetare şi Dezvoltare, Victoria Danilă. 

Lucrările participanților vor fi expuse în cadrul a 5 compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și transfer tehnologic, proiecte de cercetare; creația tinerilor și industrii creative. Exponatele prezentate vor fi jurizate și premiate. Criteriile de evaluare a lucrărilor sunt stabilite de Regulamentul de organizare și desfășurare a EIS „INFOINVENT”.

Ceremonia oficială de deschidere a Expoziției „INFOINVENT" va avea loc online pe 22 noiembrie, ora 10.00.

În cadrul expoziției se va desfășura în format virtual și un program adițional de manifestări.

Astfel, pe 22 noiembrie, va avea loc în format online cea de-a VI-a ediție a Conferinței inovaționale internaționale cu genericul "Femei în inovare și afaceri: inspirație, implicare, investiție". Evenimentul este organizat de AGEPI, în cooperare cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) și Oficiul European de Brevete (OEB). Conferința inovațională va reuni experți, antreprenoare, inventatoare și cercetătoare din mai multe țări, pentru a explora și promova rolul femeilor în inovare și dezvoltarea afacerilor într-o lume aflată în continuă schimbare. Evenimentul va acoperi o gamă variată de subiecte, de la inovația în afaceri și antreprenoriatul feminin, până la proprietatea intelectuală și dezvoltarea durabilă. Participanții vor avea oportunitatea de a lua parte la sesiuni de discuții interactive și prezentări de succes, cu scopul de a-și dezvolta cunoștințele și de a-și extinde rețelele de contact în domeniul inovării. Pentru înregistrare accesați link-ul: https://shorturl.at/cdntY .

Pe 23 noiembrie, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare în colaborare cu AGEPI organizează un webinar cu genericul „Publicațiile pseudoștiințifice de tip prădător ca factor de risc pentru cercetarea științifică”. În cadrul acestui eveniment, se vor aborda teme precum caracteristicile principale ale publicațiilor pseudoștiințifice de tip prădător și ediții de tip prădător în care publică cercetătorii din Republica Moldova.

Pe 24 noiembrie, AGEPI, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) și Oficiul Național Orizont Europa desfășoară un webinar cu genericul “Valorificarea proprietății intelectuale în cadrul proiectelor de cercetare și inovare finanțate de Programul UE Orizont Europa”. Subiectele abordate vor include scopul și structura Programului Orizont Europa, instrucțiuni pentru utilizarea Portalului Participanților Orizont Europa, modul de constituire și gestionare a consortiumurilor, procesul de elaborare a propunerilor de proiecte de succes, aspecte legate de raportarea narativă și financiară, precum și importanța respectării principiilor etice și a standardelor de cercetare.

Conform programului expoziției, pe 24 noiembrie, ora 13.00, va avea loc ceremonia festivă de premiere a laureaților Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT 2023".

EIS „INFOINVENT” reprezintă un forum al proprietății intelectuale, creativității și inovării. Scopul evenimentului este susținerea activității de cercetare și inovare, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, promovarea proiectelor mixte privind valorificarea și implementarea rezultatelor creativității umane în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală invită toți doritorii să acceseze Expoziția „INFOINVENT" și să descopere elaborările prezentate de inventatorii și cercetătorii participanți la eveniment, care sunt din diverse domenii: de la cele mai moderne aspecte ale științei și tehnologiilor până la jucării și obiecte de uz casnic. Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, vă rugăm să vizitați platforma oficială a Expoziției: www.infoinvent.md.

Conferința de presă dedicată inaugurării Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT” poate fi urmărită la următoarea adresă: https://www.privesc.eu/Arhiva/104424/Conferinta-de-presa-dedicata-inaugu...

Programul EIS „INFOINVENT”, inclusiv cu link-urile de acces, poate fi accesat mai jos:

AtaşamentMărime
PDF icon PROGRAM_Infoinvent_2023_Ro_.pdf246.89 KB