2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI promovează rolul proprietății intelectuale în rândul membrilor Incubatorului de Afaceri din Sîngerei

30.05.2024

Pe 29 mai curent, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat la evenimentul de informare pentru membrii Incubatorului de Afaceri din Sîngerei, organizat de Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova.

Activitatea i-a avut drept grup-țintă pe antreprenorii care sunt membrii Incubatorului de Afaceri din raionul Sîngerei.

Consultantul principal în cadrul Secției comunicare și instruire a AGEPI, Andrei Moisei, le-a vorbit participanților despre importanța proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri. În cadrul prezentării, au fost abordate diverse aspecte referitoare la mijloacele de individualizare a produselor și serviciilor, punându-se un accent deosebit pe rolul obiectelor de proprietate întelectuală (PI) în dezvoltarea afacerilor de succes, pe promovarea produselor de calitate și pe fidelizarea consumatorilor. Specialistul AGEPI a subliniat importanța respectării drepturilor exclusive asupra mărcilor și altor obiecte de PI, atât pe piața internă, cât și pe piețele de export. De asemenea, el a oferit recomandări cu privire la consolidarea managementului portofoliului obiectelor de proprietate intelectuală deținut de către autoritățile publice locale.

Specialista principală în cadrul Secției comunicare și instruire a AGEPI, Alina Fodea, a vorbit despre serviciile prestate de AGEPI, și anume cum pot beneficia agenții economici de acestea, precum și despre rolul serviciilor în inițierea unei afaceri. Specialista AGEPI a arătat, la modul practic, pe site-ul AGEPI, unde este amplasată informația despre serviciile prestate de instituție, precum și despre taxele aferente acestora.

AGEPI se implică activ în promovarea domeniului proprietății intelectuale în Republica Moldova și susține antreprenorii prin furnizarea de informații și resurse relevante. Participarea la evenimentul de informare pentru membrii Incubatorului de Afaceri din Sîngerei este un prim eveniment dintr-un șir de altele care urmează a avea loc pentru agenții economici din diferite regiuni ale țării. Aceste evenimente vin să-i sprijine pe agenții economici în dezvoltarea unor afaceri inovatoare, durabile și competitive.