2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Expo-târgurile specializate ”AGROTEH”, ”Alimentar Expo” și salonul ”Mărțișor” de la Bălți

23.02.2015

În perioada 20-22 februarie 2015, la Bălți a avut loc a XIX-a ediție a Expo-târgurilor specializate ”AGROTEH”, ”Alimentar Expo” și salonul ”Mărțișor”(ediția a X-a) organizate de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, filiala Bălți. Prezentă la eveniment, AGEPI a desfășurat o serie de activități în domeniul promovării și diseminării informației despre sistemul național de proprietate intelectuală și anume: expunerea informației utile din domeniu la standului expozițional al AGEPI, oferirea consultanței în domeniu și participarea la masa rotundă organizată în cadrul evenimentului.

În cadrul mesei rotunde, care a fost moderată de dna Galina Codiţa, directorul filialei Bălţi a CCI, s-au pus în discuţie subiecte actuale ce prezintă interes pentru fermieri, gospodăriile ţărăneşti, agenţii economici din sectorul agro-alimentar din ţară, specialiştii în sectorul agrar, reprezentanţii APL, ONG și mass-media. Programul mesei rotunde a cuprins și comunicarea ”Designul industrial – de la creație la produse inovative” prezentată de specialistul principal al Departamentului Promovare și Editură AGEPI -  Alina Fodea, comunicarea a cuprins informații generale despre designul industrial, scopurile pe care le urmăreşte designul, categoriile de desene și modele industriale care pot fi înregistrate, avantajele înregistrării acestora. Un interes viu pentru participanți au trezit istoriile de succes privind valorificarea designului înregistrat, precum şi modalitatea accesării online si gratuit a bazelor de date naţionale în domeniul proprietății intelectuale, inclusiv BD în domeniul desenelor și modelelor industriale în vederea realizării unor cercetări documentare prealabile cu privire la desenul sau modelul interesat (http://www.db.agepi.md/DMI/Search.aspx) .

Expo-târgul a fost organizat cu scopul de a  susține producătorii autohtoni: fermieri, gospodării țărănești; de a promova produsele, mărfurile, serviciile calitative și competitive pe piața internă  și externă, precum și de a stabili noi relații de afaceri. La eveniment au participat circa 70 agenți economici din municipiile Chișinău și Bălți, din raioanele Sângerei, Făleşti, Glodeni, Râșcani, Ungheni, oraşele Ceadâr-Lunga, Cimişlia, Criuleni, Ialoveni şi Strășeni, de asemenea, și-au expus lucrările meşteri populari din mun. Bălţi şi raioanele învecinate. Ediția curentă de asemenea a inclus prezentări de firme și de echipament nou, degustare de produse, ateliere de lucru și dialoguri bilaterale.