2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI invită tinerii să participe la olimpiadele internaționale din Coreea de Sud și Tunisia

01.07.2021

În perioada 8-10 octombrie, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Olimpiadei Internaționale pentru Tineri din Coreea 4i (KIYO). În circumstanțele pandemiei de coronavirus, evenimentul va avea loc în format online.

KIYO oferă tinerilor inventatori posibilitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile și obiectele de proprietate intelectuală și asigură o platformă excelentă de comunicare pe diverse domenii tehnico-științifice.

Tinerii au posibilitatea să participe la următoarele două compartimente:

  • The best of the best invention, unde vor concura unul împotriva altuia pentru titlul de cea mai bună invenție prezentată;
  • Team competition for creativity, unde echipe a 3-4 persoane vor rezolva diverse sarcini creative.

Tinerii interesați să participe la Olimpiadă trebuie să depună cereri de participare până la data de 10 septembrie 2021.

Pentru mai multe informații referitoare la eveniment, inclusiv condițiile de participare și aranjamentele logistice, accesați site-ul: http://en.kiyo4i.com/.

Evenimentul este organizat de Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea (WWIEA) cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Organizației Eurasiatice de Brevet (OEAB), Federației Internaționale a Asociațiilor de Inventatori (IFIA), Universității Naționale din Seul și altor parteneri.

De asemenea, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) invită tinerii să participe și la cea de-a III-a ediție a Olimpiadei de proprietate intelectuală cu tema ”Gândiți-vă la promovarea proprietății intelectuale”, organizată de Institutul Național de Standardizare și Proprietate Industrială (INNORPI) din Tunisia, cu sprijinul Republicii Tunisiene, Ministerului Industriei, Energiei și Minelor din Tunisia și a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Scopul competiției este promovarea culturii proprietății intelectuale și a inovației în rândul tinerilor. Olimpiada de proprietate intelectuală este un eveniment internațional, gratuit și non-profit. Competiția se va desfășura în format online și este deschisă tuturor tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani. Data limită de depunere a lucrărilor este 20 iulie 2021.  

Mai multe detalii despre această competiție le puteți găsi pe site-ul organizatorilor  https://www.innorpi.tn/   sau la adresa de email: contact@innorpi.tn.

AGEPI încurajează tinerii inventatori din Republica Moldova să participe la expoziții și concursuri internaționale şi să utilizeze cu eficiență maximă acest instrument de promovare a propriilor proiecte inovaționale.