În perioada 17-20 noiembrie 2021, se va desfășura Expoziția Internațională Specializată (EIS) „INFOINVENT”, ediției a XVII-a. Evenimentul este organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Având în vedere situația epidemiologică generată de pandemia de coronavirus (COVID-19), ediția din 2021 a EIS „INFOINVENT” se va desfășura în format online.
Lucrările prezentate la EIS „INFOINVENT” vor fi repartizate conform următoarelor compartimente:
- Compartimentul I: Invenţii şi soiuri de plante, design industrial;
- Compartimentul II: Proiecte de cercetare și inovare;
- Compartimentul III: Creaţia tinerilor;
- Compartimentul IV: Produse şi servicii inovative;
- Compartimentul V: Industrii creative.
Exponatele prezentate vor fi jurizate și premiate. Criteriile de evaluare a lucrărilor sunt stabilite de Regulamentul de organizare și desfășurare a EIS „INFOINVENT”.
Perioada de depunere a cererilor de participare la expoziţie, a formularelor de înscriere în Catalogul oficial al EIS „INFOINVENT”, ediția a XVII-a, şi a contractelor de participare la expoziție, este 15 iulie - 15 octombrie 2021.
Regulamentul de organizare și desfășurare a EIS „INFOINVENT”, documentele și condițiile de participare, precum și alte informații relevante pot fi accesate online pe pagina web a expoziției: http://www.infoinvent.md/.
Programul manifestărilor aferente EIS „INFOINVENT” va cuprinde o Conferință Inovațională Internațională și alte evenimente interactive de promovare a importanței și valorii proprietății intelectuale și inovațiilor pentru dezvoltarea economică a țării și sporirea competitivității produselor și serviciilor autohtone pe piața internă și externă, întregul program urmând să se desfășoare online.
EIS ,,INFOINVENT” reprezintă un forum al proprietății intelectuale, creativității și inovării. Scopul evenimentului este susținerea și promovarea activității de cercetare și inovare, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind valorificarea și implementarea rezultatelor creativității umane în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale.
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală invită inventatorii şi cercetătorii din Republica Moldova să participe la expozițiile de specialitate şi să utilizeze cu eficiență maximă acest instrument de promovare al propriilor proiecte inovaționale.