2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Si-a deschis lucrarile Expozitia nationala „Fabricat in Moldova”, editia a XII-a

31.01.2013

In perioada 30 ianuarie–02 februarie 2013, la CIE „Moldexpo” se desfasoara editia a XII-a a Expozitiei nationale „Fabricat in Moldova”, la care participa peste 300 de agenti economici din toate ramurile economiei nationale. Manifestarea este organizata de Camera de Comert si Industrie in colaborare cu Ministerul Economiei si sub patronajul Guvernului.

La ceremonia de inaugurare au luat parte reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, mediului de afaceri, precum si ai corpului diplomatic acreditat in Republica Moldova.

Expozitia „Fabricat in Moldova” are drept scop sustinerea producatorilor autohtoni, crearea premiselor pentru lansarea pe piata autohtona a unor produse competitive, elaborarea cailor strategice de stimulare a activitatii inovationale in domeniul stiintific si de producere, contribuind astfel la majorarea investitiilor interne si externe si la crearea unui mediu de afaceri favorabil. La standuri vor avea loc demonstratii, degustari si tombole, iar cele mai reusite prezentari de produse si servicii vor fi premiate cu „Medalia de Aur a Expozitiei Nationale „Fabricat in Moldova”.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) participa si la editia curenta a Expozitiei nationale „Fabricat in Moldova” cu un stand informational dedicat Sistemului national de proprietate intelectuala in Republica Moldova, acordand participantilor consultanta calificata privind modalitatile de protectie a OPI in tara si peste hotare, noile prevederi din legislatia nationala armonizata cu legislatia Uniunii Europene in domeniu, functionarea bazelor de date nationale (inventii, desene si modele industriale, marci de produse si servicii), accesibile publicului pe web site-ul AGEPI.

Pe data de 1 februarie curent, in cadrul Programului manifestarilor de afaceri al expozitiei, AGEPI va organiza Seminarul cu genericul „Indicatiile geografice, denumirile de origine si specialitatile traditionale garantate – noi oportunitati pentru producatorii din Republica Moldova”. Seminarul are drept scop informarea agentilor economici din Republica Moldova cu prevederile legislatiei nationale si internationale in domeniul protectiei indicatiilor geografice, denumirilor de origine si specialitatilor traditionale garantate, precum si cu rolul acestora in promovarea produselor autohtone si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

Agentii economici participanti la Expozitia nationala „Fabricat in Moldova”, dar si alte persoane interesate, din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, asociatiilor de producatori din republica, sunt invitati sa participe la seminarul mentionat, care vor beneficia de un spectru larg de informatii si strategii de promovare a produselor.

Serviciul de presa AGEPI