2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La AGEPI s-a dat start lucrărilor Simpozionului științifico-practic ”Lecturi AGEPI”

22.04.2015

Astazi, 22 aprilie, in sala de conferinte a Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala si-a deschis lucrarile Simpozionul stiintifico-practic ”Lecturi AGEPI 2015”, editia a XVII-a. Lucrarile simpozionului se incadreaza in seria de manifestari tehnico-stiintifice si informationale consacrate Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale si are drept scop crearea unei platforme de dezbateri a problemelor din domeniul proprietatii intelectuale.

Simpozionul se desfasoara sub genericul ”Probleme actuale ale protectiei, respectarii si valorificarii drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuala, instruirea si perfectionarea cadrelor in domeniul proprietatii intelectuale”.

In deschidere, Ion Tiganas, vicedirectorul general al AGEPI, a salutat prezenta si aportul specialistilor din diferite institutii publice, de cercetare si universitare din Republica Moldova, printre care: Consiliul Concurentei, Curtea Suprema de Justitie,Serviciul Vamal, Universitatea de Studii Politice si Economice Europene, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Libera Internationala din Moldova, Academia „Stefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republici Moldova, Academia de Studii Economice a Moldovei etc. si din Romania (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor). De asemenea, dumnealui a mentionat evolutia pozitiva a acestui simpozion de-a lungul anilor, datorita cadrului normativ care s-a adaptat standardelor europene si a viziunii mai clare asupra proprietatii intelectuale ce o au autoritatile publice, institutiile universitare si titularii de drepturi. In final, dl. Ion Tiganas a invitat pe cei prezenti sa se implice activ in dezbateri pe parcursul prezentarilor in vederea unei abordari mai profunde si complexe a temelor propuse spre atentie.

Simpozionul a demarat conform programului cu Sesiunea I a carui generic este: ”Evolutii recente in domeniul protectiei si respectarii drepturilor de proprietate intelectualasi a cuprins comunicari referitoare la protectia juridica a PI; aplicarea masurilor de protectie a obiectelor de PI la frontiera; relatia dintre importul paralel, PI si concurenta; notorietatea marcii, precum si despre sistemul gestiunii colective in Romania.Tematicile abordate au fost de interes sporit pentru participantii simpozionului, discutiile fiind interactive, cu exemple elocvente si chiar cu demonstratii de produse contrafacute.

Evenimentul se va desfasura timp de doua zile. 

AtaşamentMărime
PDF icon Program interior_Lecturi 2015-.pdf406.55 KB