2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Intrunire multilaterala pe probleme de proprietate intelectuala la Brussels

23.02.2009

Pe 20 februarie curent la Brussels, Belgia, a avut loc intrunirea multilaterala pe probleme de proprietate intelectuala, organizata de catre Comisia Europeana in colaborare cu Organizatia Europeana de Brevete (OEB) pentru reprezentantii Republicii Moldova si Ucrainei.

Intrunirea a urmarit scopul de a promova sistemele nationale de protectie si aparare a drepturilor de proprietate intelectuala ale celor doua tari in mediul de afaceri european.

La intrunire au participat reprezentantii autoritatilor responsabile de protectia proprietatii intelectuale din Moldova si Ucraina, responsabilii de politica europeana de vecinatate din cadrul Comisiei Europene (DG Trade Unit E2 - "Public Procurement and Intellectual Property" (EC)) si ai Organizatiei Europene de Brevete, precum si reprezentanti ai BUSINESSEUROPE – Confederatia patronatelor din UE cu sediul la Bruxelles, organizatie ce reprezinta interesele a peste 40 de federatii industriale din 34 de state europene, Uniunii Federale a Industriilor Germane, Federatiei Internationale a Industriilor Fonografice, unor asociatii industriale acreditate pe langa Parlamentul European care au un rol important in politica UE privind dezvoltarea pietei interne, precum si in identificarea cursului politicii economice externe a UE.

Organizatia Europeana de Brevete a fost reprezentata de Gerard Giroud, Director principal pentru afaceri europene si internationale al Oficiului European de Brevete, moderatorul intrunirii. Republica Moldova a fost reprezentata de dr. Dorian Chirosca, Director general AGEPI, dr. Svetlana Munteanu, consilier Director general AGEPI, si dna Natalia Calenic, sef Sectie analiza, planificare strategica si integrare europeana din cadrul Serviciului Vamal. La randul sau, delegatia Ucrainei a fost reprezentata de dr. Mykola Paladii, presedintele Departamentului de Stat pentru Proprietate Intelectuala, Elena Shcherbakova, sef Sectie cooperare internationala si integrare europeana din cadrul acestei institutii si Dmytro Tabachnyk, Prim-vicepresedinte al Comitetului pentru Stiinta si Educatie, membru al Radei Supreme a Ucrainei.

Intrunirea in cauza constituie o ocazie unica de promovare a climatului investitional din Republica Moldova prin prisma ultimelor evolutii inregistrate in sistemul national de proprietate intelectuala in calitatea sa de element important al sigurantei si stabilitatii politicii investitionale din tara.