2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

A fost extins termenul de aplicare la programul de mentorat în domeniul proprietății intelectuale

22.09.2021

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță despre extinderea termenului de aplicare la programul de mentorat în domeniul proprietății intelectuale, brevetare și transfer de tehnologie lansat în cadrul proiectului „Consolidarea inovațiilor în regiunea Dunării prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală” (KnowING IPR), proiect la care AGEPI este partener, până pe 27 septembrie 2021.

Astfel, AGEPI invită reprezentanții companiilor și start-up-urilor interesați de dobândirea de noi cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale (PI) să aplice la programul de mentorat.

Programul de mentorat în domeniul PI, brevetare și transfer de tehnologie le va permite IMM-urilor și start-up-urilor să-și dezvolte abilitățile în materie de PI, să extindă relațiile de colaborare bazate pe valorificarea PI, să aibă acces la datele deschise și să folosească cunoștințele acumulate pentru a-și dezvolta afacerea.

Programul de mentorat lansat de proiectul KnowING IPR își propune să acorde suport pentru 5 IMM-uri și 15 start-up-uri din Croația, România și Republica Moldova, dar sunt eligibili și solicitanții din alte țări din regiunea Dunării.

Programul va avea două componente:

  • Întâlniri individuale (1-2 sesiuni) între participanți și experții proiectului KnowING IPR;
  • Instruiri online: IMM-urile și startup-urile participante la programul de mentorat vor avea ocazia să-și aprofundeze cunoștințele pe două subiecte: brevetarea software-ului și managementul inovației. Procesul de e-learning va fi susținut de materiale de instruire online pregătite de experții proiectului.

Programul este gratuit și se va desfășura online, în limba engleză, din octombrie 2021 până în noiembrie 2021. Participanții sunt rugați să se implice activ la toate activitățile programului.

Pentru mai multe informații legate de implementarea proiectului în Republica Moldova, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: KnowINGIPR@agepi.gov.md sau la numărul de telefon 022 400 583.

Detalii despre programul de mentorat precum și modalitatea de aplicare la program, puteți afla aici: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/...

***

Proiectul KnowING IPR îşi propune să faciliteze inovarea în Regiunea Dunării prin dezvoltarea unei platforme transnaţionale cu acces deschis – Knowing Hub – care va oferi instrumentele necesare pentru analiza și determinarea stadiului tehnicii într-un anumit domeniu, urmărirea progresului tehnologiilor emergente, identificarea soluţiilor pentru diverse probleme tehnice, oferind acces gratuit la milioane de documente de brevet din întreaga lume dar și la un număr impunător de publicații pe diverse domenii tehnice.

Adițional, platforma va include servicii de informare și ghidare pentru gestiunea eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală şi pentru susţinerea comercializării rezultatelor cercetării şi ale transferului de tehnologie.

Proiectul KnowING IPR este format dintr-un consorțiu regional cuprinzând parteneri din următoarele țări: Slovenia, Slovacia, Croația, Republica Cehă, Bulgaria, Romania, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Republica Moldova și Ucraina.