2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Discuții constructive între conducerea AGEPI și reprezentanții OGC-urilor

17.09.2021

Conducerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor de gestiune colectivă (OGC) din Republica Moldova.

În cadrul ședinței de lucru, Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, a menționat că: “Relațiile de colaborare eficace ale instituției cu organizațiile de gestiune colectivă sunt indispensabile pentru activitatea reciproc avantajoasă a părților. Suntem deschiși spre cooperare continuă și vreau să subliniez necesitatea conjugării eforturilor întru promovarea respectării drepturilor care le revin titularilor. Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală va interveni și se va implica activ, în condițiile legii, în soluționarea obstacolelor pe care le identifică organizațiile. Sper ca formatul acestei întruniri să marcheze o nouă etapă în armonizarea relațiilor AGEPI cu OGC-urile și partenerii, deoarece doar împreună vom putea realiza proiecte fructuoase, capabile să aducă plus valoare domeniului proprietății intelectuale.”

Întrevederea a continuat cu un șir de discuții care vizează diferite aspecte legate de sistemul de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor și conexe, în special problemele existente în domeniu, acțiunile ce urmează a fi întreprinse, în comun, în vederea asigurării respectării drepturilor titularilor de drepturi de autor și conexe, dar și promovarea unei colaborări fructuoase permanente între AGEPI și organizațiile de gestiune colectivă, precum şi instituţiile care desfăşoară activităţi în baza împuternicirilor transmise de către organizațiile de gestiune colectivă.

În final, reprezentanții OGC-urilor prezenți la ședință au apreciat deschiderea conducerii AGEPI în vederea perfecționării sistemului de gestiune colectivă, menționând importanța funcționalității sistemului pentru fiecare dintre ei. Participanții și-au arătat interesul și disponibilitatea de a continua discuțiile în cadrul unor întâlniri ulterioare pentru a fi abordate și alte aspecte ce țin de domeniul dreptului de autor și a drepturilor conexe din Republica Moldova.