2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Diplome de recunoștință pentru participanții din Republica Moldova la evenimentul Grupului CEBS de la Geneva

21.07.2023

Astăzi, Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Eugeniu Rusu, a avut o întâlnire cu participanții la un eveniment deosebit organizat de Grupul regional al Statelor din Europa Centrală și al Țărilor Baltice (Grupul CEBS), din care face parte și Republica Moldova, în cadrul celei de-a 64-a rundă de Adunări Generale a statelor membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), care s-a desfășurat în perioada 6 - 14 iulie 2023, la Geneva, Elveția.

Evenimentul Grupului CEBS a găzduit o serie de activități, printre care s-au numărat o expoziție de design intitulată "She inspires. Women's designs from CEBS", o prezentare de modă cu colecții fashion din toate țările CEBS și un spectacol muzical și artistic, toate fiind urmate de o recepție cu produse tradiționale din fiecare țară membră a Grupului regional.

Republica Moldova a avut ocazia de a-și promova produsele de design, tradițiile culturale și culinare în cadrul expoziției comune a Grupului CEBS. Lucrările remarcabile de design create de femei talentate din țară, precum Oxana Zaporoniuc, surorile Ana Carabețchi și Alina Iamboglo, Iuliana Chiroşca și Daniela Baroncea, au fost prezentate cu mândrie în cadrul evenimentului.

De asemenea, participanții au avut oportunitatea să deguste produse tradiționale din Republica Moldova, precum miere din Codrii Moldovei, dulceață din petale de trandafir din Călărași, fructe uscate și pistil de valea Răutului, precum și bomboane produse în țară.

În cadrul acestei întâlniri, Directorul General al AGEPI a subliniat talentul și creativitatea participantelor și le-a încurajat să continue să inspire și să aducă inovație în lumea designului.

„În colaborare activă cu membrii Grupului CEBS, AGEPI a contribuit esențial la succesul evenimentului și a adus Republica Moldova în centrul atenției comunității internaționale a proprietății intelectuale. Datorită lucrărilor dvs. țara noastră a strălucit cu mândrie în cadrul evenimentului Grupului CEBS de la Geneva, demonstrând încă o dată că Republica Moldova reprezintă o sursă inepuizabilă de talent și excelență în lumea designului și a artelor. Felicitări pentru eforturile semnificative și pentru această binemeritată recunoaștere”, a menționat Eugeniu Rusu.  

În semn de recunoștință pentru participarea activă și remarcabilă la evenimentul CEBS, Directorul general al AGEPI a înmânat diplome de apreciere atât participantelor la expoziția de design, cât și reprezentanților companiilor ce au contribuit la recepția cu produse tradiționale, marcând astfel eforturile deosebite depuse de delegația țării. Această recunoaștere a înaltelor calități artistice și a angajamentului manifestat în promovarea culturii și valorilor moldovenești a fost întâmpinată cu entuziasm și admirație de către toți cei prezenți la întâlnire.