2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

De la creație la produse competitive cu designul industrial

30.01.2015

Pe 30 ianuarie 2015, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova a desfasurat, in sala de conferințe a Pavilionului central al CIE ”Moldexpo” SA, seminarul tematic: Designul industrial – de la creație la produse competitive.

Seminarul a fost organizat in cadrul Programului adițional al Expoziției naționale ”Fabricat in Moldova”, avand ca scop informarea agenților economici si nu numai, despre protecția si valorificarea designului industrial in calitate de obiect de proprietate intelectuala.

In deschidere, Directorul General AGEPI, doamna Lilia Bolocan a menționat avantajele oferite de catre designul industrial protejat in crearea si dezvoltarea unei afaceri, obiectivele pe termen lung in raport cu acest obiect de proprietate intelectuala. In acest sens, AGEPI incurajeaza menținerea unei platforme de comunicare in domeniul PI, in special pentru designul industrial, la seminarul dat.

In cadrul seminarului au fost prezentate trei rapoarte: Designul industrial – de la creativitate la o afacere de succes; Informația privind designul industrial pentru dezvoltarea afacerii; Informația privind designul industrial pentru dezvoltarea afacerii. Astfel, reprezentanții intreprinderilor si instituțiilor participante la Expoziția ”Fabricat in Moldova”, precum si alte persoane interesate de domeniu (designeri, inventatori, studenți, agenți economici) au beneficiat de un spectru larg de informații despre ce reprezinta designul industrial; care este necesitatea lui si cum poate fi utilizat in afaceri sau in activitațile de zi cu zi; modalitatea de a inregistra un design, in special pe portalul online nou implementat de AGEPI; modalitațile de a proteja si extinde designului industrial pe piețele internaționale.

Cele 50 de persoane prezente la seminar au manifestat interes fața de tema seminarului prin mulțimea de intrebari adresate specialistilor AGEPI cit si impartasirea experienței proprii in domeniul dat.

Totodata, consultații pentru toate obiectele de proprietate intelectuala se pot solicita pe toata perioada expoziției 28 ianuarie - 1 februarie, la standul AGEPI situat in pavilionul Central CIE ”Moldexpo” SA, unde sunt disponibile brosuri, pliante si alte materiale informative.