2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul „Marca comerciala a anului-2009”

10.11.2009

A demarat editia a VII-a a Concursului republican „Marca comerciala a anului". La concurs pot participa intreprinderi si organizatii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice inregistrate in Republica Moldova ce produc bunuri materiale si/sau presteaza servicii pe teritoriul tarii. Participantii vor prezenta marci de produse/servicii pentru intreaga gama sau marci comerciale individuale pentru anumite produse/servicii ale companiei, precum si combinatii ale acestora.

Concursul „Marca comerciala a anului" a fost initiat in anul 2003 de catre Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova (CCI) si de atunci se organizeaza in fiecare an in colaborare cu Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI). Prin intermediul concursului, sunt relevate cele mai eficiente cai de promovare a marcilor, originalitatea creatorilor de branduri, precum si gradul de recunoastere a marcilor in randul consumatorilor.

Potrivit Regulamentului, la concurs se admit doar marcile comerciale care, la momentul depunerii cererii de participare, sunt inregistrate la AGEPI si sunt valabile pe teritoriul tarii noastre. De asemenea, pot participa si titularii marcilor comerciale straine, valabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Nominalizarile concursului:

A. Nominalizarea conform criteriilor de consum:

  • MARCA COMERCIALA „APRECIEREA CONSUMATORILOR"

B. Nominalizarile conform criteriilor de profesionalism:

  • MARCA COMERCIALA „NUME NOU”
  • MARCA COMERCIALA „EXPORT"
  • MARCA COMERCIALA „INTER"
  • MARCA COMERCIALA „PROFI"
  • MARCA COMERCIALA RESPONSABILA SOCIAL
  • MARCA „REPUTATIE SI INCREDERE” (nominalizare inchisa).

La editia din anul curent au fost introduse doua nominalizari noi: „PROFI” si „REPUTATIE SI INCREDERE”. Alt element nou este modalitatea de cercetare si analiza a evolutiei marcilor comerciale: traditionalul sondaj in randul populatiei se efectueaza pe un esantion mai mare, la inceputul si la sfarsitul anului. La editia din anul trecut agentii economici au prezentat la concurs 95 de marci comerciale.

Cererile pentru participare la editia din anul curent pot fi depuse la CCI, pana la 20 decembrie 2009. In mod traditional, ceremonia oficiala de decernare a premiilor va avea loc in cadrul expozitiei nationale „Fabricat in Moldova".

Informatii suplimentare: http://www.chamber.md/index.php?id=1585