2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul “Marca comerciala a anului”

17.02.2006

Anual la initiativa Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova se desfasoara Concursul “Marca comerciala a anului” . Este o actiune importanta in viata agentilor economici, menita sa contribuie la dezvoltarea competitivitatii intreprinderilor autohtone in crearea marcilor si promovarea acestora pe piata interna si externa.
Organizatorii concursului sunt Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova si Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova.

Concursul "Marca comerciala a anului" are scopul de a propaga informatii favorabile despre mediul de afaceri autohton, a imaginii corporative a companiilor, de a acorda asistenta informationala a intreprinzatorilor in domeniul tehnologiilor eficiente de marketing, unificarii eforturilor producatorilor nationali in vederea crearii conditiilor favorabile pentru activitatea de antreprenoriat si a unui mediu competitiv sanatos, prin producerea marfurilor si prestarea serviciilor de o calitate inalta, si se finalizeaza cu o decernare anuala a premiilor pentru cele mai reusite proiecte in domeniul crearii si promovarii marcilor comerciale pe piata interna si externa. Sarcinile concursului:

  • Identificarea si promovarea strategiilor performante de marketing in domeniul crearii si promovarii marcilor;
  • Propagarea imaginii corporative a companiei, a principiilor culturii si eticii de afaceri ca modalitate de dezvoltare a economiei;
  • Cooperarea intreprinderilor autohtone producatoare de marfuri, a organizatiilor de stat si celor neguvernamentale, mass-media in vederea crearii conditiilor favorabile pentru activitatea de antreprenoriat, a unui mediu competitiv sanatos, care sa contribuie la cresterea calitatii produselor si serviciilor pe piata Moldovei in interesul consumatorilor;
  • Acordarea de asistenta informationala intreprinzatorilor in domeniul tehnologiilor eficiente de marketing, al reclamei, protectiei juridice a marcilor;
  • Integrarea eficienta a marfurilor de pe piata moldoveneasca in comunitatea economica mondiala.

La concurs pot participa intreprinderi si organizatii cu diverse forme de proprietate - persoane juridice inregistrate in Republica Moldova, care produc bunuri materiale si /sau presteaza servicii pe teritoriul tarii.
Participarea la concurs este benevola.
Participantii la concurs pot prezenta marci de servicii, marci de produse pentru intreaga productie a intreprinderilor, marci individuale la anumite produse ale intreprinderii, precum si imbinarea acestora.

Pe parcursul a 2 ani de cand se organizeaza, concursul fost bine privit in randurile agentilor economici.
Astfel, in anul 2003 la concurs au fost prezentate 68 proiecte ale celor mai renumite marci din republica, iar in anul 2004 - de acum circa 110.
Ceremonia oficiala de decernare a premiilor se desfasoara in luna februarie. Invingatorii concursului sunt premiati cu Premiul Mare "Mercuriul de Aur", acordandu-se titlul de "Marca comerciala a anului".
Informatia despre invingatori sunt date publicitatii, se oglindesc pe larg in mass-media.
Dupa efectuarea totalurilor concursului se editeaza catalogul oficial ” Marcile comerciale notorii pe teritoriul Republicii Moldova”.

Doritorii de a participa la concurs trebuie sa depuna o cerere pentru participare in concursul "Marca Comerciala a anului 2005, formularul careia pote fi copiat la adresa http://marca.chamber.md/ro/index.php?page=cerere
La concurs se admit numai marcile, care la momentul depunerii cererii sunt inregistrate la AGEPI si sunt valabile in Republica Moldova .
Informatii amanuntite despre concurs puteti obtine la adresa http://marca.chamber.md/ro/index.php?page=regulament.