2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Antreprenorii din domeniul industriilor creative, premiați în cadrul Cupei Businessului Creativ 2020-2021

24.05.2021

Pe 21 mai curent, a avut loc competiția locală Cupa Businessului Creativ, în format online, ediția 2020-2021. Evenimentul a fost organizat de către Rețeaua Globală a Antreprenoriatului din Moldova (GEN Moldova) și este dedicat antreprenorilor din domeniul industriilor creative, care caută idei actuale și revoluționare cu potențial de piață. Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a fost partener al GEN Moldova la organizarea concursului Cupa Businessului Creativ.

În cadrul evenimentului, Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare și instruire, Direcția comunicare și relații internaționale, AGEPI, a adus la cunoștința participanților aspecte practice ce țin de scopul protecției obiectelor de proprietate intelectuală, principiile și procedurile de obținere a acestei protecții, precum și modalitățile de gestionare și asigurare a drepturilor de proprietate intelectuală. Reprezentantul AGEPI a participat și la jurizarea proiectelor finale participante la Cupa Businessului Creativ.

Finaliștii din acest an la etapa națională a Cupei Businessului Creativ, sunt:

  • Platformă de design pentru fermieri și agricultori justlikethis.design,
  • Studio de art-terapie pentru persoanele cu tulburări mintale ARTTATITO,
  • Îmbrăcăminte inovativă pentru activități de exterior Primal Tech,
  • Platformă de organizare a călătoriilor Tripflow,
  • Platformă de comunicare pentru femeile cu funcții de conducere Feniya;
  • Studio creativ pentru efecte vizuale, proiect în arhitectură Riift Studio,
  • Proiect de promovare a produselor moldovenești Moldoways.

Proiectele câștigătoare sunt: pentru anul 2020 - Platforma pentru fermieri și agricultori justlikethis.design și pentru 2021 - Studio creativ pentru efecte vizuale Riift Studio.

Proiectele câștigătoare la etapă locală, vor concura pentru titlu de „cel mai inovativ și creativ”, în finala internațională din Danemarca.

De asemenea, cele două proiecte câștigătoare vor putea participa la Creative Business Academy, un maraton de opt zile pentru sesiuni de instruire intensive pentru dezvoltarea antreprenoriatului. 

Totodată, în calitate de premii, pentru cei 2 câștigători ai competiției menționate, la etapa locală, AGEPI urmează să realizeze rapoarte de cercetare documentară tematică, la solicitare, toți participanții urmând să beneficieze de prediagnoza proprietății intelectuale, la solicitare.

Prima ediție a competiției Cupa Businessului Creativ s-a desfășurat în 2015.