2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la targurile specializate organizate la Balti

26.02.2013

In perioada 22-24 februarie 2013 in incinta Palatului de cultura din municipiul Balti s-au desfasurat editia a XVII-a a Expo-targurilor specializate „AGROTEH” si „ALIMENTAR EXPO”, precum si editia a VIII-a a Salonului „Martisor”. Organizatorii acestor activitati au fost filiala Balti a Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova si Primaria municipiului Balti, cu sustinerea „Moldagrotehnica” SA si BC „Moldova Agroindbank” SA.

La aceste evenimente expozitionale au participat peste 60 de agenti economici din diverse regiuni ale tarii, care au prezentat produse si echipamente agricole, seminte, material saditor, inventar horticol, produse alimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice, precum si diverse articole de artizanat, vestimentatie, parfumerie, produse cosmetice si bijuterii.

Potrivit dnei Galina Codita, directorul filialei Balti a CCI, Expo-targurile nominalizate si Salonul „Martisor” demonstreaza realizarile intreprinderilor participante si reprezinta un spatiu favorabil pentru schimb de experienta, asimilarea tehnologiilor moderne si cautarea partenerilor noi.

La deschiderea evenimentului au participat reprezentantii autoritatilor locale din mun. Balti, din raioanele Telenesti, Rascani, Sangerei, Falesti, Glodeni, Ungheni, membrii Consiliului CCI si mediul de afaceri din regiune.

In mod traditional, AGEPI a participat la aceste evenimente cu un stand informational si, pe langa materialele promotionale prezentate si distribuite vizitatorilor, a oferit consultatii atat agentilor economici prezenti la expozitie, cat si tuturor persoanelor interesate, numarul acestora crescand de la editie la editie.

In prima zi a Expo-targurilor a avut loc o masa rotunda la care au participat fermieri si specialisti in agricultura din raioanele mentionate, reprezentantii „Modagrotehnica” SA, Institutului de Cercetari Stiintifice „Selectia” si BC „Moldova Agroindbank”. In cadrul acestui eveniment participantii au abordat problemele stringente ale agriculturii, precum prelucrarea solului in conditii de seceta, utilizarea tehnologiilor moderne in agricultura, utilizarea materialului semincer de calitate, creditarea businessului agricol etc. Specialistii AGEPI au prezentat in cadrul mesei rotunde un raport privind importanta si necesitatea inregistrarii obiectelor de proprietate intelectuala – premisa a dezvoltarii afacerilor si succesului pentru agentii economici.

Organizatorii Expo-targurilor specializate „AGROTEH” si „ALIMENTAR EXPO”, precum si editiei a VIII-a a Salonului „Martisor”, si-au atins scopul propus de a sustine agentii economici din zona de nord, dar si din intreaga tara, de a promova marfurile lor pe piata interna si externa, de a incuraja incheierea noilor contracte de afaceri, de a consolida si mentine dialogul public-privat.

Detalii despre eveniment la http://balti.chamber.md/archives/2788