2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI participă la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

29.01.2020

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2020, la CIE „Moldexpo”, are loc Expoziția națională „Fabricat în Moldova”. Ediția din acest an cu genericul „Acasă! Autentic! Autohton!” este organizată de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) sub patronajul Guvernului Republicii Moldova,  în parteneriat cu Agenția de Investiții și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), și are drept scop de a susține producătorii autohtoni, promova produsele competitive pe piața internă și externă, atrage investiții, intensifica dialogul public-privat.

Ceremonia de inaugurare a întrunit membri ai Guvernului Republicii Moldova; oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor publice din țară și de peste hotare, reprezentanți ai corpului diplomatic, cercurilor academice și de afaceri, peste 150 de membri ai delegațiilor din 15 țări. La eveniment a fost prezentă și o delegație a Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală condusă de către Directorul general Viorel Iustin.

Startul expoziției a fost dat de către Președintele CCI Sergiu Harea care a salutat cele peste 450 de companii participante, oaspeții și partenerii expoziției și a îndemnat vizitatorii să profite în cele 5 zile ale expoziției naționale de prețuri competitive oferite de către producători, de produse eco și, desigur, să beneficieze de activitățile din cadrul programului de afaceri.

Prezent la deschiderea oficială, șeful Delegației UE la Chișinău, Ambasadorul Peter Michalko în cuvântul său de salut a menționat că Uniunea Europeană și Republica Moldova au un parteneriat strategic, iar piața UE  este în topul preferințelor de export ale producătorilor din RM. Totodată, înaltul oficial a reiterat că UE este cel mai mare investitor în RM cu 80% din totalul investițiilor directe, situație datorată în mare parte Acordului de Asociere.

Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu a venit cu apelul către toți actorii implicați, să depună eforturi pentru oprirea exodului din Moldova și a asigurat că Guvernul Republicii Moldova depune toate eforturile pentru a susține dezvoltarea  businessului autohton și pentru a crea locuri și condiții de muncă decente la noi acasă. 

La expoziție participă antreprenori autohtoni din diferite ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari şi alte domenii.

Evenimentul din acest an are un amplu program de afaceri, în cadrul căruia vor fi abordate subiecte de o mare actualitate, atât pentru consumatori, cât și pentru producători. În acest sens, vor fi organizate diverse concursuri, mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice.

Pe parcursul anilor expoziția a devenit un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone, de testare a acestora la capitolul cerere, consolidare a pozițiilor pe piața, stabilire a contactelor de colaborare pentru oamenii de afaceri din țară și de peste hotare.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală participă și în acest an la Expoziția națională „Fabricat în Moldova” cu un stand informațional. Specialiștii AGEPI vor oferi consultații gratuite privind înregistrarea obiectelor de proprietate intelectuală și vor distribui materiale promoționale în domeniu, atât expozanților, cât și vizitatorilor.

Pentru a beneficia de mai multe informații în materie de proprietate intelectuală, vă invităm să ne vizitați la standul informațional al AGEPI, care este plasat în Pavilionul nr. 3 al CIE „Moldexpo”, str. Ghioceilor 1.

Mai multe detalii despre Expoziția națională „Fabricat în Moldova” găsiți aici:  www.chamber.md