2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI participă la Expoziția „Antreprenor Expo - 2022”

17.11.2022

În perioada 17-19 noiembrie 2022, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) participă cu un stand informațional la Expoziția „Antreprenor Expo - 2022”, un proiect în premieră, dedicat întreprinderilor mici și mijlocii. Evenimentul este organizat de către Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Expoziția are ca scop reunirea sectorului privat și a celui public pentru a da un nou impuls de dezvoltare antreprenorilor mici și mijlocii din Republica Moldova, în vederea susținerii și promovării acestora, și oferirea posibilității de comercializare a produselor.

În cadrul expoziţiei participă aproximativ 50 de reprezentanţi ai businessului mic şi mijlociu din raioanele republicii, precum şi din municipiile Chişinău şi Bălţi. Participanții îşi prezintă realizările care propun cea mai vastă gamă de produse și servicii, precum:

  • Produse vitivinicole, produse alimentare, conserve;
  • Industria fashion, tineri designeri; mărfuri textile şi din piele; încălţăminte;
  • Turismul intern, agropensiuni și servicii hoteliere;
  • Industria frumuseții: produse cosmetice și de igienă, servicii de îngrijire;
  • Design interior, mobilă și construcții.

Un segment aparte revine serviciilor de care beneficiază antreprenorii, și anume:

  • Instituţii financiare, servicii bancare, de creditare, contabile, juridice, asigurări ş.a.;
  • Companii investiţionale, de consulting, organizații non-guvernamentale, proiecte de dezvoltare a întreprinderilor mici şi mijlocii;
  • Industria creativă: servicii de digitalizare, softuri, design grafic etc.

La standul informativ al AGEPI sunt distribuite materiale promoționale, iar participanții la expoziție pot beneficia de informații și consultații despre sistemul național de proprietate intelectuală (PI), dar și de servicii de prediagnoză a PI.

Totodată, în cadrul evenimentului, sunt organizate o serie de seminare, mese rotunde, workshop-uri, prezentări unde experți din domeniu, antreprenori, pun în discuție cele mai actuale și utile subiecte pentru a face businessul moldovenesc mult mai atractiv și mai modern.

Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare şi instruire din cadrul AGEPI, a participat la un Atelier de lucru unde s-a discutat despre cum să creezi o marcă de succes și să o promovezi pe piața internațională. Specialistul AGEPI a familiarizat pe cei prezenți cu aspecte ce țin de crearea, protecția și gestionarea proprietății intelectuale.