2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI lansează o nouă ediție a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

26.04.2020

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA) anunță organizarea Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a IV-a.

Ediția curentă a Concursului este organizată sub genericul Inovează pentru un viitor verde – motto-ul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2020.

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele a IX-XII-a, profesional tehnic secundar și postsecundar.

Scopul concursului este promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltarea de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Concursul se desfăşoară în trei etape, după cum urmează:

  1. etapa a I-a: 26 aprilie – 30 iunie 2020;
  2. etapa a II-a: 1 iulie – 31 iulie 2020;
  3. etapa a III-a (finală): 1 august – 30 septembrie 2020.

În cadrul primei etape a Concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online la adresa http://db.agepi.md/contest/Account/Register prin completarea Formularului de înregistrare, până la data de 30 iunie. Link-ul va fi accesibil începând cu 26 aprilie. 

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși la ce-a de-a II-a etapă a Concursului.

Participanții care vor trece în etapa finală a Concursului vor pregăti o lucrare în domeniul proprietății intelectuale. Ulterior, lucrările vor fi încărcate la adresa http://db.agepi.md/contest/, până la termenul limită prevăzute de Regulamentul concursului. Participanții vor elabora lucrarea într-o manieră cât mai interactivă și originală (exemple: prezentare PowerPoint, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.).

Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către membrii Comitetului organizatoric. Evaluarea lucrărilor se va face în baza prezentărilor realizate de către finaliști în cadrul ședinței de totalizare (prezentarea poate fi făcută în persoană sau prin videoconferință: Skype, Zoom etc).

Toți participanții etapei a III-a a Concursului vor primi diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI și a partenerilor, iar primii trei participanți clasați ai Concursului vor beneficia de premii speciale.

Premiile și diplomele vor fi înmânate de către Comitetul organizatoric în cadrul ședinței de totalizare a Concursului. 

AtaşamentMărime
PDF icon Regulament.pdf449.31 KB