2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI lansează Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a VIII-a

01.04.2024

Elevii din clasele a VIII-XII-a din Republica Moldova și România sunt invitați să își pună la încercare creativitatea în cadrul Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a VIII-a.

Inițiat în 2017, Concursul este organizat anual de către AGEPI, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în contextul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale. Ediția a VIII-a a Concursului va fi desfășurată sub genericul „Proprietatea intelectuală și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă: Construind viitorul nostru comun prin inovație și creativitate”, generic proclamat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale pentru anul 2024.

Scopul competiției este creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale, formarea și consolidarea abilităților de inovare și creativitate ale tinerilor, sensibilizarea acestora asupra fenomenelor negative de contrafacere și piraterie, dezvoltarea aptitudinilor și spiritului competitiv, dar și a calităților intelectuale ale tinerilor.

La Concurs pot participa elevi din clasele a VIII-a – a XII-a din cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic postsecundar și liceal din Republica Moldova și România.

Competiția se va desfășura în două etape, după cum urmează:

  1. etapa I-a: 1 – 30 aprilie (o lună);
  2. etapa a II-a: 1 mai – 30 iunie (două luni).

În cadrul primei etape a Concursului, după completarea formularului de înregistrare, participanților le vor fi expediate un set de întrebări. După recepționarea întrebărilor, elevii vor avea la dispoziție trei zile pentru a expedia răspunsurile la adresa propusă de organizator.

Fiecare participant, care a trecut în etapa a II-a a Concursului, va pregăti o lucrare (prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu, desen etc.) în domeniul proprietății intelectuale, conform uneia dintre temele selectate din lista propusă de către organizatori. Participanții la Concurs vor expedia lucrările până la data de 30 iunie.

Evaluarea lucrărilor din cadrul etapei a II-a a Concursului va fi realizată de către Comitetul organizatoric în cadrul unei ședințe de totalizare la care vor fi invitați toți finaliștii. Conform regulamentului, participanții vor putea câștiga premii atractive și vor avea oportunitatea de a se dezvolta și de a-și demonstra potențialul în acest domeniu important pentru societatea noastră.

Elevii doritori de a participa se pot înregistra online prin completarea formularului de la următoarea adresă: https://shorturl.at/djnGJ .

Regulamentul îl găsiți aici: https://agepi.gov.md/ro/content/concurs-pi .