2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Actiuni in cadrul Proiectului Twinning „Suport pentru implementarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in Republica Moldova”

16.03.2012

In perioada 19-21 martie 2012, in contextul implementarii Proiectului Twinning „Suport pentru implementarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in Republica Moldova”, vor avea loc 3 ateliere de lucru consacrate indicatiilor geografice si beneficiile oferite de inregistrarea acestora, destinate atat specialistilor AGEPI, cat si reprezentatiilor institutiilor responsabile de protectia indicatiilor geografice, grupurilor de producatori din Republica Moldova. Primul atelier se va desfasura pe 19 martie la Edinet, al doilea – pe 20 martie la Chisinau si al treilea – pe 21 martie la Comrat. Actiunile din teritoriu sunt organizate in colaborare cu filialele Camerei de Comert si Industrie din Edinet si UTA Gagauzia.

Atelierele vor fi realizate cu suportul expertilor europeni – Valerie Keller, managerul Proiectului „Dezvoltarea sau evolutia indicatiilor geografice”, Institutul National de Origine si Calitate din Franta (INAO), Dariusz Goszczynski, director adjunct al Departamentului dezvoltare rurala, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Polonia, – si al specialistilor AGEPI.

Participantii vor fi familiarizati cu aspectele generale si perspectivele sistemului de protectie a indicatiilor geografice, precum si cu procedura practica de inregistrare a indicatiilor geografice, denumirilor de origine si specialitatilor traditionale garantate.

In perioada 20-23 martie curent, in contextul implementarii Componentei 2 a Proiectului Twinning, la Chisinau va avea loc „Seminarul privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala”, organizat in comun cu Institutul National al Justitiei. Deschiderea Seminarului va avea loc la orele 9.00, in cadrul Institutului National al Justitiei.

Seminarul va fi moderat de catre expertii europeni Jens Feilberg, judecator, fostul Presedinte al Curtii Comerciale si Maritime, Copenhaga, Danemarca, si Monica Pop, procuror sef, Serviciul pentru Coordonarea activitatii Ministerului Public in domeniul Drepturilor de PI, Romania. La Seminar vor participa judecatori si specialisti ai Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii generale, AGEPI.

In cadrul Seminarului, vor fi puse in discutie teme axate pe respectarea drepturilor de proprietate intelectuala (DPI), inclusiv: legislatia comunitara in materie civila vizand protectia DPI; aplicarea legislatiei nationale in examinarea cauzelor civile in domeniul DPI; cauzele civile in domeniul DPI; aprecierea probelor in materie civila si caile de atac in domeniu; impactul infractiunilor in domeniul DPI asupra societatii; colaborarea autoritatilor si institutiilor responsabile de asigurarea respectarii DPI: Politia, Serviciul Vamal, titularii de drepturi s.a.