2024

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

Sesiune de informare și prezentare a resurselor online de instruire oferite de către AGEPI și OEB

05.12.2023

Pe 5 decembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Oficiul European de Brevete (OEB) au organizat o ședință informativă online, axată pe prezentarea resurselor de instruire disponibile pe platformele ambelor oficii. Evenimentul a fost destinat în special mandatarilor autorizați, având ca scop pregătirea acestora pentru a acționa în mod eficient în fața OEB de sine stătător, în momentul în care Republica Moldova va deveni parte a sistemului european de brevete.

La ședință au participat mandatari autorizați cu atribuții în domeniul invențiilor, reprezentanți ai centrelor de inovare și cercetare din cadrul universităților din Republica Moldova, precum și experți din cadrul AGEPI.

În cadrul întrevederii, reprezentanții OEB au susținut o prezentare captivantă a Academiei Europene de Brevete, evidențiind resursele educaționale și oportunitățile oferite specialiștilor din domeniul proprietății intelectuale.

AGEPI a prezentat, la rândul său, platforma de e-learning, evidențiind integrarea pe platformă a cursurilor OEB disponibile în limba română: Introducere în domeniul brevetelor și sistemului de brevete, Cerințe față de brevetabilitate la OEB și Evaluarea cerințelor de brevetabilitate la OEB.

La fel, au fost prezentate și noile surse și materialele didactice disponibile pe platforma e-learning AGEPI și anume Kit-ul de predare a proprietății intelectuale, tradus în limba română cu suportul OEB. Acest Kit are  scopul de a facilita accesul la informații de calitate și de a spori competențele profesionale în domeniul proprietății intelectuale pentru specialiștii din Republica Moldova.

Aceste resurse de instruire disponibile pe platformele ambelor oficii sunt destinate atât mandatarilor autorizați, cât și tuturor celor interesați.

Menționăm că, în prezent, platforma de e-learning a AGEPI se află într-un proces continuu de modernizare și adaptare. Unele resurse sunt deja disponibile, iar altele vor fi accesibile până la sfârșitul acestui an, contribuind astfel la consolidarea instrumentelor de instruire destinate profesioniștilor din domeniul proprietății intelectuale.

Părțile au exprimat interesul de a continua dialogul și de a explora noi modalități de cooperare, cu accent pe schimbul de expertiză și inițiative comune care să sprijine evoluția în domeniul dezvoltării resurselor educaționale în domeniul proprietății intelectuale.