2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

În Spania a avut loc Săptămâna proprietății intelectuale pentru managerii Oficiilor de PI

07.08.2015

În perioada 20 – 24 iulie 2015, la Alicante, Spania s-a desfășurat Săptămâna proprietății intelectuale pentru managerii Oficiilor de Proprietate Intelectuală (a doua ediție), organizată de Oficiul European de Brevete (OEB) în cooperare cu Oficiul pentru Armonizarea Pieții Interne (OHIM). Scopul întrunirii este crearea unei platforme de discuții despre rolului oficiilor de proprietate intelectuală în dezvoltarea continuă a sistemului de proprietate intelectuală, convocând astfel, responsabili de rang înalt din cadrul oficiilor de PI ale statelor membre ale Uniunii Europene, Organizației Europene de Brevete și a țărilor terțe.  

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de către dna Lilia Bolocan, Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Programul evenimentului a cuprins rapoarte ale experților OHIM OEB, Oficiilor de PI din Marea Britanie, Danemarca, dar și ai unor importante companii precum Google, ADOBE System inc., etc.

Participanții la eveniment au  avut ocazia să se familiarizeze cu ultimele  evoluții legislative în domeniu, instrumentele utilizate de OHIM și OEB în lupta cu pirateria digitală, inițiativele și programele europene orientate spre promovarea utilizării conținutului legal, dar și cu serviciile de PI disponibile Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM). Un prilej de schimb de experiență a constituit prezentarea unor studii de caz care au demonstrat impactul globalizării asupra sistemului de proprietate intelectuală, rolul politicilor de calitate în asigurarea certitudinii sistemului de PI pentru utilizatori, contribuția programelor de colaborarea în evitarea duplicării eforturilor și sporirea eficienței oficiilor de PI, etc. Oficiul European de Brevete a realizat o incursiune în istoria Convenției Europene de Brevet de la fondare la implementarea sistemului de validare a brevetelor europene – un nou instrument de valorificare a potențialului oferit de Convenția Europeană de brevet în statele non-membre. Astfel, evenimentul servește drept o excelentă ocazie pentru managerii oficiilor regionale și naționale de PI de a-și împărtăși cele mai bune practici și realizări în domeniul PI și de a identifica noi oportunități de colaborare.