2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Chisinau se va desfasura editia a 3-a a Forumului Intreprinderilor Mici si Mijlocii

15.04.2009

In perioada 5-7 mai curent la Chisinau se va desfasura editia a 3-a a Forumului Intreprinderilor Mici si Mijlocii cu genericul „Sporirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii - vector de crestere economica”. Forumul va avea loc in incinta Centrului International de Expozitii “Moldexpo” S.A, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, organizatori fiind Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Administratiei Publice Locale, “Moldexpo”, Camera de Comert si Industrie etc.

La lucrarile Forumului vor participa circa 250 de agenti economici ai sectorului intreprinderi mici si mijlocii din Republica Moldova si din strainatate, intruniti in scopul de a se familiariza cu realizarile celor mai performante intreprinderi, promovandu-si propriile intreprinderi pe piata autohtona si internationala, realizand un schimb de informatii necesare pentru elaborarea proiectelor.

In cadrul Forumului se vor derula consecutiv trei manifestari:

  • Expozitia Intreprinderilor Mici si Mijlocii,
  • Conferinta Internationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii,
  • Concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii”.

Cele mai reprezentative exponate din cadrul expozitiei fac parte din categoriile: produse alimentare si bauturi, articole de artizanat si suvenire confectionate de mesterii populari, mobila si materiale de constructie, servicii informationale, bancare si de creditare, produse ale chimiei casnice si birotica etc.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) va participa la lucrarile editiei a III-a a Forumului IMM cu un stand informational, in cadrul caruia va disemina informatii utile si va acorda consultatii agentilor economici in domeniul protectiei obiectelor de proprietate intelectuala in tara si peste hotare.

De asemenea, in cadrul aceluiasi program al Forumului IMM, AGEPI va organiza, pe data de 5 mai curent, masa rotunda cu genericul „Proprietatea intelectuala in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii”. Specialistii AGEPI vor aduce la cunostinta agentilor economici, participanti la Forum, noul tip de servicii lansat de AGEPI - prediagnoza proprietatii intelectuale, un concept european in sprijinul intreprinderilor mici si mijlocii. Prediagnoza PI se efectueaza in scopul estimarii potentialului inovational al intreprinderii si gradului de utilizare al acestuia, precum si pentru stabilirea unor modalitati adecvate de protectie a produselor intelectuale, de diminuare a riscului de contrafacere a produselor si de reducere a costurilor de producere.

Detalii suplimentare privind desfasurarea Forumului IMM pot fi accesate la: http://www.mec.gov.md.