2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI va participa la editia a X-a, jubiliara, a expozitiei nationale „FABRICAT IN MOLDOVA”

20.12.2010

In perioada 1 - 5 februarie 2011, la CIE Moldexpo, mun. Chisinau, str. Ghioceilor 1, va avea loc editia a X-a, jubiliara, a expozitiei multiramurale „Fabricat in Moldova".

Expozitia se afla sub patronajul Guvernului Republicii Moldova si este unul dintre cele mai importante evenimente expozitionale din RM, la care participa agenti economici din diferite domenii de activitate si din diferite regiuni ale tarii.

Organizatori sunt Camera de Comert si Industrie in colaborare cu Ministerul Economiei.

Programul aditional al manifestarii va fi divers, intrunind specialisti din tara si de peste hotare, reprezentanti ai autoritatilor publice, care, in cadrul unui sir de seminare si mese rotunde vor aborda teme actuale ale economiei. In premiera, in cadrul expozitiei va fi organizat „Forumul resurselor de munca", la care vor participa camere de comert si industrie din tarile-membre ale Acordului de comert liber CEFTA, precum si Targul de credite. Agenda prevede desfasurarea traditionalului „Targ al locurilor de munca", mese rotunde specializate, prezentari de companii si produse, seminare etc.

Expozitia „Fabricat in Moldova" are drept scop sustinerea producatorilor autohtoni, crearea premiselor de lansare pe piata autohtona a produselor competitive, elaborarea cailor strategice de stimulare a activitatii inovationale in domeniul stiintific si de producere, contribuind astfel la majorarea investitiilor interne si externe si la crearea unui mediu de afaceri favorabil.

Manifestarea in cauza ofera populatiei posibilitatea de a cumpara produse autohtone de calitate, orientand consumatorii catre producatorii locali, stimuland producerea marfurilor competitive si de calitate.

La editia trecuta au participat circa 300 de agenti economici din toate ramurile economiei nationale, iar suprafata expozitionala a depasit 2000 metri patrati. Manifestarea a fost vizitata de oaspeti din Belarus, China, Germania, Italia, Lituania, Olanda, Romania, Rusia, Turcia, Ucraina. In cadrul expozitiei „Fabricat in Moldova 2010" au fost organizate un forum de afaceri, 3 seminare, 6 mese rotunde, ce au abordat diferite aspecte ale business-ului si la care au participat peste 1000 de specialisti fiind vizitata de peste 40 mii de persoane.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) va participa si in acest an cu un stand informational referitor la sistemul national de proprietate intelectuala, acordand participantilor consultanta calificata privind modalitatile de protectie a OPI in tara si peste hotare, noile prevederi din legislatia nationala armonizata cu standardele Uniunii Europene, functionarea bazelor de date nationale (inventii, desene si modele industriale, marci de produse si servicii), plasate pe web site: www.agepi.md.

Informatii suplimentare: www.chamber.md