2024

2023

2022

2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

Gestionarea drepturilor de proprietate intelectuală, la îndemâna fiecăruia

10.06.2021

Proiectul KnowING IPR continua cu succes promovarea inovației în regiunea Dunării prin ingineria cunoștințelor și gestionarea drepturilor de proprietate intelectuală (PI). Proiectul va îmbunătăți condițiile-cadru pentru inovare în regiunea Dunării, prin dezvoltarea unei platforme transnaționale - KnowlNG Hub Web Portal.

Hub-ul oferă o infrastructura online completă pentru asigurarea accesului la date îmbogățite, instrumente de extragere a cunoștințelor și instrumente de gestionare a drepturilor de PI atât pentru utilizatorii începători, cât și pentru cei avansați. Portalul KnowlNG Hub permite căutarea și recuperarea datelor folosind browsere și aplicații mobile. Este un serviciu complet oferit online, disponibil pe https://www.knowing-ipr.eu/. Pentru o experiență mai bună, puteți accesa kiturile de instruire pentru furnizori, utilizatori de bază și utilizatori avansați la secțiunea „KnowING HUB Training KITs”, unde sunt disponibile materiale text și video pentru toate categoriile de utilizatori ai platformei.  

Pentru cei care sunt în căutare de răspunsuri la întrebări referitoare la drepturile de PI, este disponibil serviciul KnowING IPR Helpdesk, unde puteți găsi definiții explicate, secțiunea cu întrebări frecvente (Frequently Asked Questions), precum și o listă a punctelor de contact naționale. Serviciul de Helpdesk vă va oferi asistență și îndrumare cu privire la problemele de protocol tehnice și generale.  Acesta este destinat în special utilizatorilor începători, cu cunoștințe limitate în domeniul PI.

Proiectul KnowING IPR este, de asemenea, dedicat îmbunătățirii managementului drepturilor de PI în regiune la nivel de politici. Ca rezultat al activității de cercetare pe acest subiect, precum și  urmare celor două ateliere dedicate politicilor de PI, este în pregătire un set de recomandări care va fi disponibil pe pagina web a proiectului până la finele lunii iunie.

Și mai e ceva!

La începutul acestui an, a fost lansat un Program de mentorat în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, brevetării și ofertei tehnologice  (MeetIPRhub) care permite instituțiilor de învățământ superior și companiilor active în sectorul auto și lanțului valoric auto să-și dezvolte abilitățile în domeniul drepturilor de PI, să-și consolideze cooperarea bazată pe PI, beneficiind de acces la date deschise, utilizând cunoștințele de PI întru dezvoltarea activității și soluționarea problemelor specifice.

Urmare implementării cu succes a programului de mentorat și aprobării prelungirii duratei proiectului până la sfârșitul anului 2021, o nouă rundă de evenimente adresate întreprinderilor mici și mijlocii, instituțiilor de învățământ superior și factorilor de decizie va fi organizată, utilizând experiența programului de mentorat. Pentru mai multe informații despre proiect și evenimentele ulterioare, vă invităm să vizitați site-ul nostru web http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/knowing-ipr.

Proiectul KnowING IPR „Promovarea inovației în regiunea Dunării prin ingineria cunoașterii și managementul drepturilor de PI” este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene, și anume: Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Instrumentul pentru asistență de preaderare (IPA) și Instrumentul european de vecinătate (ENI).