2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

Au fost desemnaţi câştigătorii Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

27.11.2019

Pe 23 noiembrie, au avut loc jurizarea lucrărilor pentru etapa finală și festivitatea de premiere a laureaților Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). La eveniment au fost prezenți participanții la concurs, conducerea și specialiști din cadrul AGEPI, precum și reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea Concursului: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și OSIM.

În conformitate cu Regulamentul concursului, şase participanți care au trecut în etapa finală, au pregătit și prezentat în fața Comitetului organizatoric, într-o manieră interactivă deosebită, o comunicare în domeniul proprietății intelectuale. După prezentarea lucrărilor, membrii juriului au decis cine sunt câștigătorii Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediţia a III-a.

Astfel, Nicoleta Lisevici, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova, s-a plasat pe locul I. În etapa finală, Nicoleta a impresionat juriul cu o prezentare cu genericul „Pirateria și plagiatul omoară creativitatea”.

Pe locul II s-a situat Camelia Irodoi, elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic „B.P. Haşdeu” din satul Cotova, raionul Drochia, care a prezentat comunicarea cu genericul „Impactul designului industrial asupra comportamentului consumatorului”.

Locul III a fost ocupat de Ioana Cervac, elevă în clasa a XII-a a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Donduşeni. Ea a prezentat în fața juriului lucrarea cu genericul „Importanța mărcilor comerciale în viața de zi cu zi”.

Toți participanții etapei finale a Concursului au primit premii bănești, diplome de participare și materiale promoționale.

În final, Directorul general interimar al AGEPI, Andrei Popa, a adresat tuturor participanților la Concurs un cuvânt de mulțumire pentru implicare, apreciind lucrările prezentate ca fiind creative și interesante. „Prin intermediul acestui Concurs ne-am propus să promovăm sistemul de proprietate intelectuală, să sensibilizăm tinerii asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, să dezvoltăm aptitudini și spirit competitiv, să formăm un mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi să favorizăm schimbul de opinii şi experienţă”, a subliniat Andrei Popa.

Cuvinte de încurajare pentru participanții la Concurs au adresat și oaspeții prezenți în sală.

Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri s-a desfăşurat în perioada mai – septembrie 2019, în trei etape. În cadrul primei etape a Concursului, au fost admiși toți cei 17 participanți, care s-au înregistrat online. În cadrul etapei a II-a, participanții au răspuns la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, puse de organizatori. La etapa a III-a au fost admiși şase participanți, care au pregătit și prezentat câte o comunicare în domeniul proprietății intelectuale.