2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

AGEPI susține realizările inovaționale din domeniul surselor de energie regenerabile

01.12.2016

În perioada 28 noiembrie - 2 decembrie, la C.I.E. Moldexpo, se desfășoară Târgul Ideilor Eco Responsabile, organizat de către Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în cadrul săptămânii Moldova Eco Energetică.

Evenimentul are drept scop susținerea celor mai importante inițiative în producerea și consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum și a inovaţiilor în domeniul vizat.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală participă la Târgul Ideilor Eco Responsabile cu un stand informativ. Specialiștii Agenției oferă informații și consultații privind sistemul național de proprietate intelectuală.

La evenimentul de deschidere au fost prezentate preocupările principale ale statului în domeniul energiei și Planul Național de Acțiune în domeniul Eficienței Energetice.

Agenda evenimentelor mai include: Forumul „Bioenergie - 2016: Către o autonomie energetică locală”; Târgul Ideilor Eco-Responsabile; Atelierul „Performanţa energetică a clădirilor şi mecanisme de sprijin”și Gala Moldova Eco-Energetică.

Pe 30 noiembrie, în cea de-a treia zi a Săptămânii Moldova Eco Energetică, s-a desfășurat Tîrgul Ideilor Eco Responsabile.

La eveniment a participat și Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Octavian Apostol, care a menționat că, AGEPI încurajează inventatorii din toate domeniile, inclusiv din sfera Eco Energetică, să continue activitatea de creare a noilor produse și tehnologii care să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai și viața de zi cu zi a oamenilor. AGEPI susține persoanele creative prin consultanță și alte mijloace disponibile pentru ca proprietatea lor intelectuală să fie protejată, a mai adăugat Octavian Apostol.

Astfel, participanţii, care au depus dosarele la nominația Idei Eco Responsabile și au trecut etapele de selecţie, și-au prezentat ideile de proiecte în faţa potenţialilor sponsori, totodată, la Târg au fost prezentate și alte proiecte din sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice ce urmează a fi finanțate, dar care nu au participat la Concursul Moldova Eco Energetică, ediția 2016. Participanții au prezentat proiecte diferite, începând de la construcții de izolație naturală din lâna de oi, până la prelucrarea deșeurilor animaliere și producerea biogaz-ului.

De asemenea, în cadrul blocului Idei Eco-Responsabile, AGEPI a organizat un seminar privind rolul proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri bazată pe tehnologii moderne. De asemenea, specialiștii AGEPI au vorbit despre utilizarea resurselor informaționale de brevet în soluționarea problemelor din domeniul energiei renovabile, precum și extinderea rolului utilizării produselor intelectuale în dezvoltarea economică.

Câștigătorii Târgului Ideilor Eco-Responsabile vor fi anunțați în cadrul Galei Moldova Eco-Energetică, care va avea loc pe data de 2 decembrie.