2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Vă invităm la inaugurarea Expoziției Internaționale Specializate "INFOINVENT-2015"

19.11.2015

În perioada 25-28 noiembrie curent, la Centrul Internațional de Expoziții "MOLDEXPO" va fi inaugurată cea de-a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate "INFOINVENT".

Evenimentul este organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și CIE "Moldexpo" S.A.

Peste 100 de instituții din sfera științei și inovării, învățământului superior,  inventatori particulari și oameni creativi, din republică și de peste hotare, vor participa în cadrul EIS “INFOINVENT”. Participanții vor prezenta spre apreciere vizitatorilor, dar și juriului internațional aproape 400 de noi realizări tehnico-științifice, materializate în invenții, produse și tehnologii moderne.

Lucrările prezentate la standurile EIS „INFOINVENT” vor fi expuse la 5 compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte inovaționale și de transfer tehnologic; creația tinerilor și industrii creative.

Ceremonia de deschidere a EIS "INFOINVENT" va avea loc pe 25 noiembrie, la ora 11.00 în Pavilionul central al CIE "Moldexpo" S.A. La festivitatea de inaugurare vor participa reprezentanți ai autorităților publice centrale, ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova cu sediul la Chișinău, ai organizațiilor internaționale și naționale din domeniul proprietății intelectuale, ai instituțiilor de cercetare și învățămînt superior, inventatori, cercetători și tineri creativi din Republica Moldova, România, Belarus, Lituania, Polonia, Malaezia, Iraq, Canada etc.

Tradițional, în cadrul expoziției se va desfășura și un program adițional de manifestări, care cuprinde mese rotunde și ateliere de lucru.

Pe 25 noiembrie, în sala de conferințe a CIE „Moldexpo”, Pavilionul central, la ora 14:00, va avea loc deschiderea lucrărilor primului Forum al Femeilor Inovatoare și Antreprenoare din Republica Moldova, organizat de AGEPI, în cooperare cu Asociația Femeilor Inovatoare din Republica Moldova (AFIRM).

Conform programului expoziției , pe 26 noiembrie , la ora 14:00, va fi organizat un master-class în domeniul împletitului din fibre vegetale (pănuși) prezentat de meșterul popular Natalia Cangea, cu participarea copiilor din cadrul Centrului de creație și agrement al copiilor din Criuleni. Tot pe 26 noiembrie, la ora 18:00, la Centrul de Business “Kentford”, bloc. 2, et. 4, va avea loc o masă rotundă cu genericul: “Istorii de succes ale businessului creativ”. Evenimentul este organizat de AGEPI, în cadrul Expoziției Internaționale Specializate “INFOINVENT”, în colaborare cu Ministerul Culturii, organizaţia de tineri antreprenori JCI Chișinău și compania Simpals.

Vineri, 27 noiembrie, la ora 12:00, în sala de conferințe a Pavilionului central al CIE "Moldexpo" S.A., va avea loc Bursa invențiilor și tehnologiilor noi în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor regenerabile de energie. Evenimentul este organizat de Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic.

Conform programului expoziției, pe 27 noiembrie, la ora 15.00, în Pavilionul central al CIE "Moldexpo" S.A. va avea loc festivitatea de premiere a laureaților EIS "INFOINVENT".  Printre cele mai importante distincții care vor fi acordate menționăm: Premiul Guvernului Republicii Moldova “Cel mai dotat inventator”; distincții ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale; medalii instituite de AGEPI; mențiuni și diplome ale AȘM, ale AITT, precum și premii speciale și distincții ale saloanelor internaționale de invenții, reprezentanții cărora participă tradițional la EIS "INFOINVENT".

Sîmbătă, 28 noiembrie, la ora 11:00, în sala de conferințe a Pavilionului central al CIE "Moldexpo" S.A., va avea loc masa rotundă cu genericul: “Promovarea inovațiilor și produselor creative cu potențial de comercializare”. Tot sîmbătă, la ora 12:00, se va desfășura concursul interactiv în domeniul proprietății intelectuale pentru elevi “De la idee la produs”.

Expoziția Internațională Specializată ”INFOINVENT” reprezintă un mediu ideal pentru întâlniri de afaceri între inventatori, cercetători și reprezentanții sectorului investițional. Este un eveniment major pentru întreaga comunitate științifică și inovațională a Republicii Moldova.

 

Mai multe informații despre EIS „INFOINVENT” pot fi găsite pe site-ul:  www.infoinvent.md.

Vă așteptăm la expoziție!