2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Salonul International de Inventii si Tehnologii Noi „Novoe Vremea”

09.10.2006

In perioada 27–29 septembrie curent in or. Sevastopol, Ucraina, s-a desfasurat cea de-a II-a editie a Salonului International de Inventii si Tehnologii Noi „Novoe Vremea”. Au participat atat inventatorii din Ucraina, cat si cei de peste hotarele ei, in special din Canada, Belgia, Germania, Italia, Ungaria, Polonia, Federatia Rusa, Estonia, Moldova, Romania, Azerbaidjan, oaspetii prezentand peste 150 de inventii.

Oaspete de onoare al Expozitiei si presedinte al Juriului International a fost Pierre Fumière, Presedintele Salonului International de Inovatii, Cercetari si Noi Tehnologii “Brussels-Eureka”, care a apreciat foarte inalt buna organizare si calitatea exceptionala a lucrarilor prezentate la expozitie. Pe langa Juriul International a mai activat si Juriul National, in frunte cu reprezentantul Ucrainei Anton Karlov. La lucrarile salonului au luat parte si castigatorii Concursului International al inovatiilor elaborate de tineret „Novoe Vremea”. Premiul Mare al Salonului a fost inmanat Academiei Fortelor Armate al Federatiei Ruse din Moscova pentru elaborarea Complexului Energetic Marin.

Delegatia din Republica Moldova a fost prezenta la aceasta manifestare de amploare cu 20 de lucrari, pregatite de Universitatea Tehnica a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”, Institutul de Cercetari Stiintifice in domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului, Institutul de Microbiologie si Biotehnologie al ASM. Lucrarile inventatorilor moldoveni au fost apreciate cu 12 medalii de aur, 5 – de argint si 3 premii speciale. AGEPI a prezentat un stand informational cu materiale variate privind modalitatea de protectie a proprietatii intelectuale in Republica Moldova, fiind distinsa cu o Diploma de excelenta si medalie de aur. Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a acordat, la randul ei, 3 medalii de aur si un Premiu special: Institului Tehnologic din Mukaciov pentru metoda de prelucrare a materialelor textile si a pielii; lui Vladimir Sirokov, doctorandul Academiei Nationale Maritime din Odesa pentru metoda de masurare si control a amplasarii navelor maritime; colectivului de autori P.Surai, I.Ionov, O.Rosali din Harkov pentru modalitatea de determinare calitativa a vitaminei A, colectivului de autori N.Subbota, I.Scerbac din Harkov pentru metoda experimentala de tratament al arsurilor.

Editia a III-a a Salonului va fi desfasurata la 26-28 septembrie 2007 sub sloganul „Dezvoltare stabila intr-o perioada de transformari”.