2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Recepţie oficială de promovare a Republicii Moldova, organizată la Geneva

05.09.2016

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în comun cu Misiunea Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva, au organizat un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și de la aderarea la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI).

Recepția oficială s-a desfășurat pe 2 septembrie, la sediul OMPI din Geneva, și a avut drept scop promovarea potențialului cultural și tradițional al Republicii Moldova, precum și a sistemului național de proprietate intelectuală, inclusiv a sistemului de protecție a indicațiilor geografice și denumirilor de origine din Republica Moldova.

La festivitate au participat peste 300 de invitați, printre care aproximativ 100 de cetăţeni ai Republicii Moldova, membri ai diasporei Republicii Moldova în Elveția, numeroşi Directori generali ai agenţiilor specializate ONU, conducerea Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale, Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Uniunii Inter-parlamentare, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic ale celor 193 de misiuni diplomatice acreditate la ONU.

Înaltul oaspete de onoare a fost E.S. Michael Moller, Director General al Oficiului ONU la Geneva.

AGEPI a fost reprezentată la eveniment de Directorul General, Octavian Apostol.

Evenimentul a fost inaugurat de către Ambasadorul Republicii Moldova în Elveţia, Tudor Ulianovschi, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva, care a menţionat în discursul său că fiecare țară în procesul de edificare ca stat de drept, dezvoltare economică şi consolidare democratică a națiunii se confruntă cu numeroase provocări şi diverse teste ale maturităţii. Republica Moldova trebuie să învețe din lecţiile trecutului, să evite erorile şi să-și sincronizeze acţiunile întru promovarea imaginii peste hotare, modernizarea şi crearea unor condiţii mai bune de trai pentru toţi cetăţenii.

Ambasadorul Ulianovschi a punctat că cea mai mare realizare şi valoare adăugată pentru Republica Moldova în cei 25 de ani de independenţă este noua generație de tineri.

În cadrul festivității de la Geneva a fost organizat un stand de promovare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le-au fost oferite materiale promoționale privind istoria, cultura și activitatea social-economică a Republicii Moldova, inclusiv și despre sistemul național de proprietate intelectuală. De asemenea, în cadrul recepției a fost prezentată și o expoziție a lucrărilor realizate de copiii Liceului Academic de Arte Plastice ”Igor Vieru”, aflat sub înaltul patronaj al Case Regale din România.

Participanții la eveniment au putut gusta din bucate tradiționale cum ar fi sarmale, mămăligă cu brânză de oi și au savurat din vinuri cu indicație geografică din Republica Moldova. 

Punctul culminant al festivităţii a fost programul de divertisment, prezentat de interpretul din Republica Moldova Valentin Uzun şi dansatorii de la Show Balet Flash, conducător artistic, maestrul în arte Iurie Bivol. 

Sursa foto: Andrey Art