2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Platforma de e-learning a AGEPI a fost completată cu noi cursuri și materiale educaționale

04.01.2024

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță despre extinderea ofertei de cursuri disponibile pe platforma de e-learning a instituției. Cursurile, oferite de Oficiul European de Brevete (OEB), sunt disponibile în limba română și vizează diverse aspecte ale domeniului brevetelor.

Printre noile cursuri adăugate se numără "Introducere în domeniul brevetelor și sistemului de brevete", "Cerințe față de brevetabilitate la OEB" și "Evaluarea cerințelor de brevetabilitate la OEB". Aceste module au ca scop consolidarea cunoștințelor specialiștilor în domeniul proprietății intelectuale din Republica Moldova și oferirea unor instrumente practice pentru înțelegerea procesului de obținere a brevetelor la nivel european.

De asemenea, pe platforma de e-learning AGEPI au fost integrate și noi surse educaționale, inclusiv "Kit-ul de predare a proprietății intelectuale", tradus în limba română cu suportul OEB. Acest kit are ca obiectiv facilitarea accesului la informații de calitate și dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul proprietății intelectuale (PI).

Pe lângă cursurile OEB menționate anterior, AGEPI a integrat pe platforma de e-learning și materialele disponibile în limba română ale Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acestea includ "PI în educație: Informații de bază despre proprietatea intelectuală pentru cadre didactice" și "Jurnal de creativitate: 21 de zile spre o viață mai creativă". Aceste resurse au ca scop educarea utilizatorilor în ceea ce privește importanța și aplicarea practică a conceptelor legate de proprietatea intelectuală.

Platforma de e-learning AGEPI devine astfel o sursă completă de cunoștințe în domeniul proprietății intelectuale, oferind atât cursuri, cât și materiale creative, adaptate pentru cadre didactice și cei interesați să exploreze domeniul PI.

Resursele de instruire disponibile pe platforma e-learning AGEPI sunt destinate nu doar specialiștilor în domeniul PI, ci și tuturor celor interesați de această tematică. Elevi, studenți, profesori, cercetători, precum și autorități publice cu responsabilități în aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală și mediul de afaceri sunt invitați să acceseze platforma pentru a-și îmbogăți cunoștințele în domeniu.

Platforma de e-learning AGEPI a fost lansată pe 1 martie 2019 și a continuat să se dezvolte și să se adapteze în timp. În prezent, se află într-un proces continuu de modernizare pentru a oferi cursuri actualizate și relevante în domeniul PI.

Pentru a accesa platforma de e-learning AGEPI și a beneficia de noile cursuri și resurse disponibile, vizitați http://elearning.agepi.gov.md.