2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Noaptea cercetatorilor: O noapte, 300 de orase europene

30.09.2013

In premiera pentru Republica Moldova, in Chisinau pe data de 27 septembrie a avut loc un eveniment de anvergura cu scopul de a promova stiinta in societate - „Noaptea Cercetatorilor 2013”. Manifestarea a fost organizata sub egida Academiei de Stiinte a Moldovei, Centrului Proiecte Internationale si Agentiei de Logistica „Age Quod Agis” cu participarea extraordinara a institutiilor de cercetare si celor de invatamant superior.

La eveniment au fost prezenti mai multi oficiali printre care si presedintele Parlamentului Igor Corman. „Republica Moldova a facut un pas important spre integrarea comunitatii sale stiintifice in cea europeana. O tara moderna si civilizata nu poate exista fara stiinta, cercetare, inovare, iar de acum incolo si Chisinaul participa la constructia hartii stiintifice a Uniunii Europene”, a declarat Igor Corman in cadrul Noptii Cercetatorilor – eveniment organizat sub patronajul sau.

In cadrul manifestarii, organizatorii au pregatit un program amplu de activitati pentru promovarea stiintei si prezentarea celor mai noi realizari in domeniu – expozitii de echipamente stiintifice, experimente si ateliere practice, concursuri. De asemenea, a fost inaugurata subterana „Chisinau – oras european”.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) a participat la organizarea evenimentului in calitate de partener. In cadrul manifestatiei, AGEPI a prezentat un stand informational dedicat Sistemului national de proprietate intelectuala in Republica Moldova si a acordat participantilor consultanta calificata privind modalitatile de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala in tara si peste hotare. De asemenea, la standul AGEPI persoanele interesate au gasit informatii relevante privind conditiile de participare la Expozitia Internationala Specializata „INFOINVENT-2013”, care va avea loc in perioada 19-22 noiembrie la CIE „Moldexpo”, unde vor fi expuse inventii, produse si tehnologii noi, soiuri de plante, desene si modele industriale, artizanat si mestesuguri, elaborate in ultimii doi ani.

Proiectul „Noaptea Cercetatorilor” este sustinut prin fonduri europene, in cadrul celui de-al saptelea Program Cadru al Comunitatii Europene pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica (PC7) si se desfasoara concomitent in peste 300 de orase europene.