2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Imprimarea 3D și impactul ei asupra proprietăţii intelectuale

09.07.2020

În perioada 13-16 iulie, Oficiul European de Brevete (OEB) și Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) organizează o conferință online despre una dintre cele mai dinamice tehnologii, ale celei de-a treia revoluții industriale: fabricarea aditivă (Additive Manufacturing - AM). Adesea denumită imprimare 3D, aceasta este o tehnologie de prototipare rapidă care schimbă modul tradițional de fabricare.

Imprimarea 3D ne permite să facem produse care anterior au fost considerate imposibil de realizat: proteze, recifuri de corali artificiale, componente ale aeronavelor și chiar case tipărite 3D. Aceste produse pot fi personalizate, costurile de logistică pot fi reduse și ciclurile de fabricație pot fi accelerate. Noua tehnologie este deja omniprezentă și se utilizează la scară largă în diverse sectoare precum modă, medicină, industria auto și aerospațială. Oportunitățile sunt imense. Dar, ce provocări prezintă aceasta pentru proprietatea intelectuală (PI)? Imprimarea 3D are implicații asupra diferitor domenii ale PI, inclusiv drepturi de autor, brevete și design industrial. Este sistemul de proprietate intelectuală pregătit să facă față acestor provocări?

Pe parcursul conferinței, experți - de la antreprenori și investitori, până la inventatori și avocați specializați în proprietate intelectuală - își vor împărtăși experiența și viziunea asupra perspectivelor de dezvoltare a acestui domeniu. Se anunță a fi un eveniment dinamic pentru cercetători, specialiști în domeniul PI și reprezentanți ai mediului de business, inclusiv IMM-uri.

În prima zi a evenimentului, pe 13 iulie, OEB va lansa, de asemenea, un nou studiu intitulat „Brevete și fabricația aditivă - Tendințe în tehnologiile de imprimare 3D”.

Evenimentul este gratuit și puteți alege să participați la una, la câteva sau la toate sesiunile conferinței, cu condiția înregistrării prealabile.  

Mai multe detalii despre eveniment, inclusiv programul conferinței și link-ul pentru înregistrare sunt accesibile la următoarea adresă: https://www.epo.org/news-events/events/conferences/3d-printing/registration.html