2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

A fost dat startul Expoziției Europene de Inovare și Creativitate EUROINVENT

21.05.2021

În perioada 20-22 mai, se desfășoară, în format online, cea de-a 13-a ediție a Expoziției Europene de Inovare și Creativitate EUROINVENT-2021, de la Iași, România.

La festivitatea de deschidere au participat inventatori, cercetători, studenți și doctoranzi din peste 30 de țări ale lumii, inclusiv Canada, Cehia, Croația, Polonia, Maroc, Thailanda, Vietnam etc. Republica Moldova este prezentă la eveniment cu o delegație impunătoare reprezentând cele mai importante instituții de cercetare din țară, printre care Universitatea de  Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat de Farmacie și Medicină „Nicolae Testemițanu”, Institutul de Chimie, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie, Academia de Studii Economice  a Moldovei etc.

În cadrul ceremoniei, cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Liliana Vieru, șef Direcție comunicare și relații internaționale din cadrul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) care a felicitat organizatorii cu performanța de a organiza un eveniment de o asemenea anvergură în timp de pandemie. „De-a lungul anilor, AGEPI și organizatorii Expoziției EUROINVENT au reușit să stabilească relații strânse de cooperare, devenind deja tradiție participarea reciprocă a reprezentanților din România și Republica Moldova la Expoziția Internațională Specializată INFOINVENT, organizată de AGEPI și Expoziția EUROINVENT, organizată de Forumul Inventatorilor Români. Vreau să-mi exprim încrederea că, EUROINVENT va contribui și în continuare la dezvoltarea cooperării tehnico-științifice regionale și internaționale, încurajarea parteneriatelor business-știință și la stimularea de noi idei care ulterior vor fi transformate în produse inovative competitive”, a menționat Liliana Vieru. De asemenea, șefa Direcției comunicare și relații internaționale din cadrul AGEPI a lansat o invitație către toți cei prezenți pentru a participa în perioada 17-20 noiembrie, la Expoziția Internațională Specializată INFOINVENT-2021, organizată în format online de AGEPI.

În cadrul Expoziției EUROINVENT-2021 sunt expuse peste 650 de invenții și proiecte din 32 de țări participante. Acestea vor fi evaluate de un Juriu internațional, iar Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 22 mai 2021, de asemenea, în format online.

Programul expozițional include și Conferința internațională ICIR EUROINVENT. În cadrul conferinței, cercetători, ingineri și oameni de știință de top abordează probleme reale de cercetare în domeniul științei și ingineriei materialelor. Cea de-a 7-a ediție a ICIR EUROINVENT se desfășoară în perioada 20-21 mai 2021. De asemenea, în cadrul expoziției se desfășoară și Salonul național de carte tehnico-științifică și artistică. Juriul va evalua și premia cele mai valoroase cărți și reviste.

Evenimentul este organizat de Forumul Inventatorilor Români, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea „Al. I. Cuza” și „EUROPE DIRECT Iași”. EUROINVENT este singurul eveniment din România desfășurat sub Egida Federației Mondiale a Inventatorilor IFIA și a WIIPA Taiwan, fiind cel mai mare eveniment dedicat inventicii din estul Europei.

Mai multe informații referitor la ediția curentă a EUROINVENT puteți afla accesând  www.euroinvent.org.