2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Femeile Inovatoare și Antreprenoare din Republica Moldova s-au întrunit în cadrul primului forum

26.11.2015

Pe 25 noiembrie curent, în sala de conferințe a C.I.E. „Moldexpo”, s-a desfășurat primul Forum al Femeilor Inovatoare și Antreprenoare din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în cooperare cu Asociația Femeilor Inovatoare din Republica Moldova (AFIRM). Forumul a avut loc în cadrul Expoziției Internaționale Specializate “INFOINVENT”, care se desfășoară în perioada 25-28 noiembrie, la C.I.E. „MOLDEXPO”.

Scopul Forumului Femeilor Inovatoare și Antreprenoare din Republica Moldova a fost de a dezvolta activismul social și spiritul antreprenorial în rîndul femeilor și de a promova potențialul creativ, inovativ și inventiv. Un alt obiectiv al evenimentului a fost de a dezvolta capacitățile feminine de acțiune și conducere, prin informare, încurajare și oferirea de noi oportunități, precum și de a dezvolta parteneriate cu instituțiile naționale sau internaționale.

La eveniment au participat membrele Asociației AFIRM, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijloci (ODIMM), Rețelei Globale Antreprenoriale (GEN Moldova) și reprezentantele Asociației Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova (AFPAM). De asemenea, au fost prezente și inventatoarele participante la E.I.S. “INFOINVENT”.

Lucrările forumului au fost moderate de președintele AFIRM, Lilia Bolocan. Cu un cuvînt de salut a venit și reprezentanta Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale la “INFOINVENT”, Virag Halgand, care a menționat importanța femeilor în societate, în viața economică și atenția necesară să fie acordată femeilor inventatoare.

Pe parcursul întrunirii, au fost audiate un șir de prezentări. Lilia Bolocan a vorbit despre crearea Asociației Femeilor Inovatoare din Republica Moldova, precum și despre obiectivele și perspectivele AFIRM. La rîndul său, Ludmila Stihi, șef Secție ODIMM, a comunicat participantelor despre activitățile și realizările Platformei Naționale a Femeilor din Moldova. Totodată, Olesea Fortună, președintele GEN Moldova, a prezentat networking-ul de înaltă tensiune pentru Femeile Antreprenoare. Despre antreprenoriatul femenin ca un motor de creare a locurilor de muncă a vorbit Angela Chicu, președintele AFPAM. Prezentările s-au axat pe identificarea problemelor și soluțiilor cu care se confruntă femeile antreprenoare.

La finalul evenimentului, participantele la primul Forum al Femeilor Inovatoare și Antreprenoare din Republica Moldova s-au declarat dispuse să se întrunească mai des pentru a discuta în detalii despre problemele cu care se confruntă și despre cum pot să își identifice abilitățile și aptitudinile pentru a iniția și a conduce o afacere, precum și elemente care să ajute în echilibrarea vieții de familie cu derularea unei afaceri.