2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Eveniment dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova, organizat la Geneva

02.09.2017

Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU, OMC şi alte organizaţii internaţionale cu sediul la Geneva, Elveţia, în cooperare cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), au organizat un eveniment festiv dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova, aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Elveția, precum și celor 25 ani de la aderarea Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Recepția a avut loc pe 31 august curent, în incinta Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale din Geneva.

Evenimentul a avut drept scop consolidarea imaginii și prezenței Republicii Moldova în cadrul ONU și a altor agenții specializate ale ONU, inclusiv OMPI, dar și promovarea sistemului național de proprietate intelectuală în rândul statelor membre ale acestor organizații.

La recepție au participat peste 350 de reprezentanți ai corpului diplomatic și organizațiilor internaționale cu sediul la Geneva, precum și membri ai diasporei Republicii Moldova în Elveția.

AGEPI a fost reprezentată la eveniment de Directorul general, Lilia Bolocan.

Evenimentul a fost inaugurat de către E.S. dl, Tudor Ulianovschi, Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU și OMC din Geneva.

În cadrul festivității de la Geneva a fost organizat un stand de promovare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le-au fost oferite materiale promoționale privind istoria, cultura și activitatea social-economică a Republicii Moldova, inclusiv și despre sistemul național de proprietate intelectuală.

De asemenea, participanții la recepția oficială au putut gusta din bucate tradiționale și au savurat din vinuri din Republica Moldova. Programul artistic a fost oferit de către câstigătorii locului III al Concursului Eurovision 2017: trupa „SunStroke Project” și dansatorii Ansamblului Național Popular „Joc”.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost expuse creațiile de artă ale pictorului Cezar Secrieru, care pe parcursul ultimilor 10 ani a prezentat diverse expoziții în cadrul ONU.

În contextul vizitei la Geneva, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, a avut o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții OMPI, inclusiv o întrevedere bilaterală cu Directorul general al OMPI, Francis Gurry, în cadrul căreia a fost abordat stadiul actual de colaborare dintre cele două instituții, inclusiv realizarea planului de acțiuni comune AGEPI-OMPI pentru anul 2017. De asemenea, în cadrul întrevederilor au fost trasate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală pentru următoarea perioadă.