2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Dezvoltarea proprietății intelectuale în UE şi Republica Moldova, subiect discutat în cadrul Conferinței Jean Monnet

12.03.2021

Pe 12 martie curent, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat  la Conferința “Dezvoltarea proprietății intelectuale în UE şi Republica Moldova: provocări și perspective”, care s-a desfășurat în format online.

Evenimentul a fost organizat de Asociația de cultură juridică Henri Capitant Moldova, în colaborare cu AGEPI. La Conferință au participat reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor de învățământ superior, ai organizațiilor de cercetare-dezvoltare și ai mediului de afaceri.

Scopul evenimentului a fost de a consolida înțelegerea și conștientizarea cercetătorilor din Republica Moldova cu privire la dezvoltarea proprietății intelectuale (PI) în Uniunea Europeană și Moldova, de a informa și sensibiliza reprezentanții ONG-urilor și funcționarii publici din ţara noastră cu privire la importanța dezvoltării PI pentru integrarea și creșterea economică a Republicii Moldova, de a analiza realizările și problemele dezvoltării PI în UE și RM, de a crește vizibilitatea cercetării Republicii Moldova cu privire la problemele legate de protecția PI etc.

În deschiderea evenimentului online, Natalia Mogol, Director general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, a menționat că: „AGEPI depune eforturi considerabile în promovarea cunoștințelor de proprietate intelectuală, iar Conferința de astăzi reprezintă o platformă excelentă pentru transferul de cunoștințe și bune practici, pentru dezbaterea și identificarea celor mai bune soluții de creștere a competitivității prin valorificarea obiectelor de proprietate intelectuală.”

Discuţiile în cadrul conferinței au fost structurate pe următoarele panele:

  • Proprietatea intelectuală și concurența: interferențe și provocări,
  • Proprietatea intelectuală și industriile creative,
  • Integrarea europeană și protecția proprietății intelectuale.

În cadrul evenimentului, participanții au avut oportunitatea de a se conecta la un mediu interactiv și de a pune întrebări raportorilor, printre care specialiști din cadrul AGEPI cu o vastă experiență în pe domeniile abordate: Natalia Mogol, expert cheie în cadrul proiectului Jean Monnet EUPROIN, Director general adjunct al AGEPI, Andrei Moisei, consultant principal în cadrul AGEPI și Rodica Popescu, șef Direcție drept de autor AGEPI. Persoanele prezente la această conferință online au obținut informații complexe privind dezvoltarea proprietății intelectuale în UE şi Republica Moldova.

Dacă nu ați reușit să participați online, puteți privi în reluare evenimentul pe canalul de Youtube al Proiectului Jean Monnet: https://www.youtube.com/watch?v=ixlUAjQ1xYw