2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

A demarat Concursul „Marca comerciala a anului 2013”

13.11.2013

Incepand cu 4 noiembrie curent, a demarat procedura de depunere a dosarelor pentru participare la Concursul „Marca comerciala a anului 2013”. La concurs pot fi prezentate marci pentru intreaga gama de produse si/sau servicii ale companiei sau marci inregistrate pentru anumite tipuri de produse/servicii, precum si combinatii ale acestora.

Concursul este organizat de Camera de Comert si Industrie impreuna cu Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala cu scopul de a promova practicile de succes in domeniul marketingului si al brandingului, constituind o testare a competitivitatii produselor si serviciilor moldovenesti in baza unei evaluari a marcilor comerciale, efectuate de catre un juriu profesionist, precum si de catre consumatorii din Republica Moldova.

Pe parcursul celor zece editii desfasurate din anul 2003, in cadrul concursului au fost prezentate circa o mie de proiecte din toata tara.

Obiectivele principale ale Concursului „Marca comerciala a anului” sunt: de a aduce o contributie cat mai mare la unificarea eforturilor producatorilor nationali in activitatea lor de antreprenoriat; de a aprecia cele mai reusite proiecte din domeniul crearii si promovarii marcilor comerciale autohtone pe piata interna si cea externa, precum si de a scoate in evidenta originalitatea creatorilor de branduri si de a releva cele mai eficiente cai de promovare a marcilor, inclusiv gradul de recunoastere a marcilor in randul consumatorilor.

La concurs se admit marcile care, la momentul depunerii cererii de participare la concurs, sunt inregistrate la AGEPI si sunt valabile pe teritoriul tarii noastre. De asemenea, la concurs pot participa si titularii marcilor comerciale straine, valabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Cea mai importanta distinctie a Concursului este „Mercuriul de Aur", urmat de medalii de aur, argint si bronz. „Marca comerciala a anului" este unicul concurs din Moldova ce are imputernicire legala de a oferi invingatorilor dreptul de a utiliza simbolurile „Marca comerciala a anului" in scopuri publicitare, pe marfuri si etichete.

Ceremonia oficiala de premiere a invingatorilor concursului va avea loc in cadrul Expozitiei nationale anuale "Fabricat in Moldova", care va avea loc in perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2014.

Regulamentul concursului, setul de documente necesare, componenta Comitetului organizatoric, precum si alte informatii utile pot fi gasite pe www.marca.chamber.md