2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Delegatia Departamentului Politiei de Frontiera a MAI in vizita la Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala

11.10.2013

La 10 octombrie curent, delegatia Departamentului Politiei de Frontiera a MAI, condusa de seful Departamentului Dorin Purice a intreprins o vizita de lucru lasediul AGEPI. Scopul vizitei de lucru a constat in familiarizarea cu activitatea AGEPI in domeniul protectiei si respectarii drepturilor de proprietate intelectuala si stabilirea unor relatii de colaborare bilaterala in domeniu.

Astfel, apreciind importanta si rolul proprietatii intelectuale pentru dezvoltarea economica a tarii si reiesind din necesitatea asigurarii unei protectii optime a drepturilor de proprietate industriala la frontiera, in cadrul vizitei de lucru la AGEPI seful Departamentului Politiei de Frontiera al MAI Dorin Purice si directorul general al AGEPI Lilia Bolocan au semnat un Acord de colaborare in domeniul protectiei si promovarii proprietatii intelectuale.

Obiectivul general al Acordului prevede stabilirea unui cadru durabil de colaborare intre parti in baza prevederilor legislatiei Republicii Moldova si tratatelor internationale de referinta, in scopul asigurarii respectarii drepturilor titularilor asupra obiectelor de proprietate intelectuala la frontiera, atat in punctele de trecere, cat si in afara acestora.

De asemenea, documentul semnat prevede si pregatirea specialistilor responsabili de transmiterea si receptionarea informatiilor in baza Acordului, organizarea sistematica a training-urilor, seminarelor si cursurilor de formare continua pentru angajatii institutiilor.

Conducatorii ambelor institutii si-au exprimat convingerea ca semnarea Acordului de colaborare va contribui la coordonarea eforturilor in vederea consolidarii sistemului national de protectie si asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala.