2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul republican „Biblioteca publica – partener in promovarea proprietatii intelectuale” la editia a IV-a

23.03.2012

In scopul promovarii informatiei din domeniul proprietatii intelectuale prin intermediul bibliotecilor din teritoriu, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, in cooperare cu Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova, lanseaza Concursul republican „Biblioteca publica – partener in promovarea proprietatii intelectuale”, editia IV.

Concursul se va desfasura in perioada 1 aprilie 2012 – 10 aprilie 2013.

La Concurs pot participa bibliotecile cu statut de biblioteca nationala sau republicana, cele universitare, municipale, raionale si specializate.La desemnarea invingatorilor se va tine cont de specificul activitatii, in functie de prolul institutiei respective. Distinctiile vor  acordate pentru cea mai activa si prodigioasa participare in cadrul ecareia dintre categoriile mentionate (bibliotecile universitare, cele municipale si cele raionale vor concura, respectiv, intre ele).

Distinctiile Concursului:

  • Diploma si premiu in valoare de 2000 lei pentru cea mai buna biblioteca din cadrul bibliotecilor nationale/republicane;
  • Diploma si premiu in valoare de 1500 lei pentru cea mai buna biblioteca universitara;
  • Diploma si premiu in valoare de 1000 de lei pentru cea mai buna biblioteca municipala;
  • Diploma si premiu in valoare de 1000 lei pentru cea mai buna biblioteca raionala;
  • Diploma si premiu in valoare de 1000 lei pentru cea mai buna biblioteca specializata.

Bibliotecile participante la Concurs vor desfasura activitati de familiarizare a beneficiarilor cu potentialul informational si serviciile oferite inventatorilor, cercetatorilor si utilizatorilor de informatie in domeniul proprietatii intelectuale. Astfel, conditiile de participare la Concurs includ: organizarea standurilor permanente de materiale in domeniul PI, a seminarelor tematice privind utilizarea informatiei din acest domeniu si importanta PI pentru redresarea economiei nationale, precum si rolul dreptului de autor si al drepturilor conexe in societate; desfasurarea expozitiilor tematice, revistelor bibliograce, disputelor pe tema PI; prestarea serviciilor la cererea inventatorilor locali privind informatia de brevet; constituirea unor noi colectii (sau completarea celor existente) de publicatii primite de la AGEPI. Este necesar de a organiza activitati concrete in sirul de manifestari consacrate Zilei Mondiale a PI (26 aprilie), Zilei Inventatorului si Rationalizatorului (29 iunie), astfel incat diseminarea informatiei de PI sa se desfasoare simultan pe intreg teritoriul republicii, indiferent de amplasarea anumitelor localitati fata de centrele informationale republicane.

Biblioteca AGEPI solicita din partea bibliotecilor participante la concurs prezentarea informatiei referitoare la activitatile intreprinse pana la data 10 aprilie 2013.