2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

A avut loc premierea laureatilor concursurilor AGEPI

08.05.2008

Amplul program al manifestarilor desfasurate cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale a finalizat prin sedinta festiva organizata la 24 aprilie in incinta AGEPI, la care au fost invitati reprezentanti ai institutiilor stiintifice si de invatamant superior, reprezentanti in proprietate industriala, inventatori, oameni de afaceri. In cadrul sedintei au rostit mesaje de felicitare Dorian Chirosca, directorul general al AGEPI, Ion Tighineanu, vicepresedintele ASM, Nicanor Solcan, presedintele Uniunii Inventatorilor si Rationalizatorilor "Inovatorul".

Solemnitatea a culminat prin anuntarea rezultatelor mai multor concursuri desfasurate pe parcursul anului 2007. Astfel, pentru participarea la Concursul republican „Inventia anului”, editia a IV, au fost inaintate 26 de inventii si modele de utilitate protejate prin brevete si certificate de inregistrare, in vigoare pe teritoriul republicii si peste hotare, obtinute in perioada ianuarie-decembrie 2007. Comitetul organizatoric a desemnat laureatii concursului.

De asemenea, celui mai activ reprezentant in proprietatea industriala al anului 2007, Nicolai Glazunov, i-a fost inmanata diploma de mentiune, pentru contributia considerabila la protectia obiectelor de proprietate intelectuala.

In cadrul sedintei festive au fost anuntati si invingatorii Concursului republican „Biblioteca publica – partener in promovarea proprietatii intelectuale”, editia a II-a, organizat de AGEPI in comun cu Asociatia Bibliotecarilor din Moldova. Printre laureatii Concursului se numara: Departamentul Informational Biblioteconomic ULIM, Biblioteca oraseneasca „A. Donici” Orhei, Biblioteca publica raionala Nisporeni, Biblioteca Specializata a Institutului de Cercetari Stiintifice in domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului, Biblioteca publica „Sergiu Radautanu”, Chiscareni, raionul Sangerei.

Un alt concurs important, organizat de AGEPI, este Concursul republican pentru jurnalistii care reflecta tematica proprietatii intelectuale, aflat in anul 2007 la editia a VI-a. Comisia de Jurizare a desemnat castigatorii.

Inmanarea distinctiilor obtinute de inventatorii din Republica Moldova la Salonul International de la Geneva, la Salonul International „Arhimede” de la Moscova si la Salonul International „Pro-Invent” de la Cluj Napoca a constituit un alt reper al sarbatorii.