2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la un seminar de instruire a tinerilor antreprenori

10.02.2015

La data de 7 februarie 2015, AGEPI a participat la seminarul de instruire a tinerilor antreprenori cu tema „Rolul proprietății intelectuale în dezvoltarea economică a R. Moldova”. Seminarul a fost organizat în incinta Academiei de Studii Economice a Moldovei de către Asociația Națională a tinerilor manageri din Moldova (ANTiM). ANTiM este o organizație non-profit creată cu scopul de a susține și dezvolta spiritul managerial al tinerilor din Moldova http://antim.org/ .

La seminar au participat 27 tineri manageri, participanţi la Concursul Naţional de Business Planuri pentru tineri.

În scopul familiarizării tinerilor antreprenori cu sistemul național de protecție, valorificare și asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală, specialistul principal din cadrul Departamentului promovare și editură, Alina Fodea a venit cu o Introducere în Proprietatea Intelectuală, prezentînd noțiuni generale din domeniu PI, avantajele protecției PI, cadrul legal, serviciile oferite de AGEPI, precum și bazele de date, site-ul www.agepi.gov.md și ghidurile de documentare în bazele de date realizate în cadrul agenției.

În continuare, doamna Mogol Natalia, Directorul adjunct al Departamentului Mărci, Desene şi Modele industriale a informat tinerii antreprenori despre  ”Protecția juridică a mărcii”, în special despre procedurile de înregistrare a mărcilor în Moldova și peste hotarele ei, beneficiile înregistrării mărcii, precum și modalitatea de documentare în bazele de date naționale și internaționale.

Specialiştii AGEPI au răspuns la un şir de întrebări ce ţine de procedura de înregistrare a mărcilor, a desenelor/modelelor industriale, taxele aferente acestor proceduri, etc.

În cadrul seminarului au fost distribuite materiale promoționale AGEPI, inclusiv Ghidul pentru IMM „Investiţii şi profit cu PI” care cuprind informații utile pentru viitorii antreprenori despre protejarea și valorificarea proprietății intelectuale.