2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la sarbatorirea Zilei Apicultorului 2014

19.08.2014

Pe data de 19 august 2014,  in sala de conferinte a Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare a avut loc sedinta festiva consacrata Zilei Apicultorului. Acest eveniment a constituit un bun prilej pentru a sensibiliza producatorii autohtoni cu privire la necesitatea de a utiliza activ un instrument forte de promovare a produselor agricole cu origine si calitati garantate, cum sunt indicatiile geografice.

La sedinta festiva au participat reprezentanti ai asociatiilor de apicultori din Basarabeasca, Cantemir, Falesti, Glodeni, Hancesti, Orhei, Sangerei, Straseni, Comrat, Soldanesti si apicultori individuali. Festivitatea a fost onorata de prezenta reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA), Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentara (ANSA), Fondului International pentru Dezvoltare Agricola (IFAD) in Moldova, Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI).

AGEPI a fost reprezentata de dna Svetlana Munteanu, Vicedirector general, Natalia Mogol, director adjunct, Departamentul Marci, Desene si Modele industriale si Alina Fodea, specialist principal, Sectia Marketing si Servicii.

In deschiderea sedintei festive, dl Stefan Condratiuc, presedintele Asociatiei Apicultorilor din Republica Moldova a felicitat toti apicultorii cu prilejul zilei profesionale, care anul acesta a ajuns la cea de-a IX-a editie. In alocutiunea sa, dl Condratiuc s-a axat pe rezultatele frumoase obtinute de apicultori in acest an, remarcand ca urmare participarii la concursul “Premiul Mondial in apicultura 2013“, in cadrul caruia produsele moldovenesti au castigat doua medalii de aur, a crescut brusc cererea pentru mierea fabricata in Moldova.

Cuvinte de salut au adresat apicultorilor si reprezentantii MAIA, ANSA si IFAD, care au raspuns si la un sir de intrebari adresate de catre participantii la eveniment.

Dna Svetlana Munteanu, Vicedirectorul general AGEPI a felicitat apicultorii cu sarbatoarea lor profesionala si a mentionat ca produsele apicole moldovenesti, a caror calitate este recunoscuta in toata lumea, merita sa fie promovate cat mai eficient pe pietele de export prin utilizarea indicatiilor geografice. In acest context, dna Munteanu a invitat apicultorii sa participe, pe data de 2 septembrie, la AGEPI, la o reuniune de lucru a expertilor Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale cu reprezentantii AGEPI, Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare, Ministerului Economiei si altor autoritati publice interesate, precum si asociatiilor de producatori si producatori individuali din tot teritoriul tarii care doresc sa imbratiseze acest mecanism eficient de promovare a produselor cu valoare adaugata inalta.

Tuturor participantilor la Sedinta festiva le-a fost repartizat cate un set de materiale informative in domeniul indicatiilor geografice si denumirilor de origine, inclusiv un Ghid introductiv pentru producatori privind inregistrarea indicatiilor geografice si denumirilor de origine.