2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”, ediția 2024

01.02.2024

În perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2024, la CIE „Moldexpo”, are loc cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Sloganul acestei ediții este „Acasă! Autentic! Autohton!”. Expoziția ocupă o suprafață de 2800 de metri pătrați și reunește aproximativ 350 de antreprenori autohtoni din toate domeniile economiei naționale și din toate regiunile țării. 

Directorul general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Andrei Popa, a participat la evenimentul de deschidere care a avut loc pe 31 ianuarie.

Pe 1 februarie, specialiștii AGEPI au participat în cadrul Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” cu acțiuni de promovare, diseminare a informației şi consultanță în domeniul protecției proprietății intelectuale. Au fost oferite consultații privind aspectele teoretice și practice de protecție a obiectelor de proprietate intelectuală, sursele de informare în domeniul dat și s-au distribuit materiale promoționale atât expozanților, cât și vizitatorilor.

De asemenea, în cadrul programului manifestărilor de afaceri, Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare și instruire, a participat cu comunicarea: „Serviciile AGEPI și rolul acestora în dezvoltarea unei afaceri”. La seminar au fost prezenți reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din diverse sectoare ale economiei naționale, inclusiv participanții la expoziție.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” este amplasată sectorial, în funcție de profilul de activitate, în pavilionul central și pavilionul nr. 2 al Moldexpo, dar și pe spațiile exterioare. Astfel, în pavilionul central sunt prezente întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective din 15 raioane ale țării. În pavilionul nr. 2 sunt expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova. Totodată, pe spațiile exterioare ale Moldexpo sunt amplasate corturi pentru comerț cu produse apicole și agricole.

Țara invitată la această ediție este Italia, care are un stand reprezentativ al companiilor italiene care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Expoziția „Fabricat în Moldova” se va încheia duminică. Scopul principal al evenimentului este de a susține producătorii autohtoni, de a promova produsele competitive pe piața internă și externă, de a atrage investiții și de a intensifica dialogul public-privat.