2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Expoziția internațională de Invenții, Cercetare și Noi Tehnologii „Brussels Innova 2016”

24.11.2016

În perioada 17-19  noiembrie curent, în orașul Bruxelles, Belgia, a avut loc cea de-a 65-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții, Cercetare și Tehnologii noi, ”Brussels Innova 2016”.

Sute de vizitatori au venit să admire produsele prezentate de inventatori din Belgia, Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Polonia, China, Thailanda, Malaiezia, Mexic, Iran, Croația, Franța, Bosnia Herțegovina, Iordania, Arabia Saudită și Coasta de Fildeș.

În cadrul evenimentului, au fost expuse peste 155 de invenții din domenii precum medicină, biologie, chimie, fizică, mecanică, motoare, mașini utilaje, procedee industriale, securitate, materiale și echipamente comerciale, industriale și de birou etc.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat la Salon cu un stand informativ în cadrul căruia au fost oferite informații și consultații despre sistemul național de proprietate intelectuală. Totodată, a fost promovat sistemul de validare a brevetelor europene pe teritoriul Republicii Moldova, în rândul inventatorilor din alte state, având în vedere că la finele anului trecut, mai exact la 1 noiembrie, a intrat în vigoare Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Europeană de Brevete privind validarea brevetelor europene. Astfel, în conformitate cu prevederile Acordului, începând cu 1 noiembrie 2015, inventatorii pot să-și valideze cererile de brevet european pe teritoriul țării noastre, beneficiind de aceleași drepturi și protecție legală ca și brevetele naționale eliberate în Republica Moldova.

De asemenea, specialiștii AGEPI au lansat invitația de participare la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în luna noiembrie 2017.

La stand au fost expuse invenții ale inventatorilor moldoveni din cadrul instituțiilor academice și universitare. Invențiile prezentate au fost apreciate de juriul internațional cu medalii de aur și medalii de argint, precum și Meritul Regatului Belgiei în gradul de Mare ofițer și meritul European.

Tradițional, AGEPI a selectat și a menționat cu distincții și diplome 3 dintre cele mai interesante invenții prezentate în cadrul salonului de către grupuri de inventatori din Belgia, România, Polonia.

Totodată, AGEPI a fost distinsă cu diplomă de excelență din partea Salonului Internațional  „Brussels Innova 2016” și cu diplomă de excelență și medalie din partea României pentru contribuția adusă la promovarea domeniului proprietății intelectuale.

Programul salonului a cuprins și o Conferință Internațională pentru Proprietate Intelectuală, organizată de către Salonului Internațional  „Brussels Innova 2016”.