2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la editia a XVI-a a Salonului International de Inventii si Tehnologii Inovationale „Аrhimed-2013”

11.04.2013

Salonul International de Inventii si Tehnologii Inovationale „Аrhimede”, editia a XVI-a, s-a desfasurat in perioada 02-05 aprilie 2013, in or. Moscova, in pavilionul nr. 4 al Centrului Expozitional „Sokolniki”.

Salonul „Аrhimede” a fost organizat de Compania „InnovExpo” cu suportul administratiei presedintelui Federatiei Ruse, guvernului or. Moscova si a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale. Coorganizatorii si partenerii Salonului au fost: Departamentul pentru stiinta, politica industriala si antreprenoriat din or. Moscova; Serviciul Federal de Proprietate Intelectuala, Brevete si Marci „РОСПАТЕНТ”; Ministerul Educatiei si Stiintei din Federatia Rusa; Ministerul Apararii din Federatia Rusa; Academia de Stiinte din Federatia Rusa; Camera de Comert si Industrie din Federatia Rusa; SRL «Союзпатент»; Asociatia Inventatorilor si Rationalizatorilor din Federatia Rusa.

Editia din acest an a Salonului „Аrhimede” a intrunit inventatori si cercetatori din 16 tari ale lumii si 50 de regiuni ale Rusiei, care au prezentat pe un spatiu de 5000 m2 peste o mie de inventii, modele de utilitate, desene si modele industriale, precum si proiecte inovationale.

O noutate a editiei actuale a fost delimitarea expozitiei in 6 sectoare, si anume: zona expozitionala, zona demonstrativa, sali de conferinte, zona de odihna si zona dedicata organizatorilor. Acest fapt a constituit un avantaj atat pentru participanti, cat si pentru vizitatori.

AGEPI a participat cu un stand expozitional, in cadrul caruia a prezentat sistemul national de PI, a distribuit material promotional, a promovat EIS „Infoinvent”, editia a XIII-a.

La acelasi stand expozitional au mai fost expuse 3 lucrari ale inventatorilor de la Universitatea de Stat din Moldova, in frunte cu dl Victor Covaliov, 3 lucrari ale inventatorilor de la Universitatea Tehnica a Moldovei si o lucrare a inventatorilor de la Institutul „ELIRI”. Acestea au fost apreciate cu 2 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz si diplome de excelenta din partea Asociatiilor inventatorilor din Polonia, Croatia, Serbia, Coreea si Taiwan.

O atentie deosebita din partea reprezentantilor AGEPI la aceasta editie a salonului a fost acordata tinerilor inventatori din Taiwan si Rusia, care au fost premiati pentru ingeniozitatea inventiilor prezentate. De asemenea, AGEPI a oferit medalie si diploma Institutului Stiintific si de Producere „ELARA” din or. Ceboksari, care a expus peste 20 inventii brevetate, implementate sau in curs de implementare in diferite domenii.

Cupa AGEPI a fost inmanata Clubului Inovational „Arhimede” pentru buna organizare si desfasurare a editiei a XVI-a a Salonului International de Inventii si Tehnologii Inovationale„Аrhimede-2013”.

Comisia de experti a Salonului „Arhimede” a acordat 200 medalii de aur, 150 medalii de argint si 250 medalii de bronz, iar de premii speciale s-au bucurat peste 30 de Centre Stiintifice din Rusia, Serbia si Taiwan.